Poff sa det så hade ännu en vecka bara passerat.  Vi har haft maximalt med otur här tyvärr, med en rejäl sjukstuga inklusive magsjuka hos en viss stackare.  Ni alla vet ju hur jag känner för magsjukan så jag har mer eller mindre ägnat veckan åt att skrubba, torka, skura och städa.  På riktigt så har jag konstant haft en svabb eller trasa med mig var jag än har befunnit mig.  Och peppar peppar, så har vi undvikit att sprida smittan.  Om det nu var magsjuka.  På tal om peppar så har jag i alla fall svalt hela vitpepparkorn flera gånger hela veckan, haha.  Men huuuur som helst.
Pappan i hushållet har även fyllt 31 och det firades såklart med presenter och god mat.  Jag tror att han kände sig nöjd med sin födelsedag, jag hoppas det i alla fall då jag alltid anstränger mig för att allt ska bli bra för andra men så får man bortse från att bebis drabbades av biverkningar efter vaccinet och har varit gnälligare än gnälligast.  Puh!
 
 
Annars så har lillasystern fått äta både sådant som hon har ok:at och sådant som hon inte riktigt gillade lika mycket.  Spaghetti med köttfärssås är en hit och kyckling med potatis går bort.  Än så länge!
 
 
Hon har även umgåtts med sin storasyrra, den här lilla.  Och då kan det se ut såhär.  Hon kände väl kanske att hon inte hade så mycket eget hår, så hon kunde väl då få låna lite av Emilia? Schnyggt...
 
 
Själv har jag vitaminboostat så gott det har gått i veckan.  Jag undviker förkylningen och magsjukan som har gått och äter både starkt och näringsrikt.
Igår hade det dessutom gått bra mycket längre än 48 h sedan sista symtom på magsjukis i hemmet så vi begav oss ut på äventyr.  Elise fick premiäråka pendeltåg och jag kan härmed konstatera att hon tyckte att det var precis lika skittråkigt som jag hade oroat mig för (haha jisses!).  Hur som helst så var målet att ta oss in till pappan som skulle möta oss efter jobbet och ta över barnen.  Själv hade jag ett litet möte/ärende som jag behövde göra.
K, Elian och Elise besökte en lekpark i närheten medan men Elian blev lite avskräckt.... han är väl inte så storstadsvan.  Han tyckte att det var lite VÄL mycket barn på plats och var övertygad om att det var en skola där och att man inte fick gå dit och leka.  Haha hjärtat...
 
Hur som helst så har den här veckan varit evighetslång, så det skall bli skönt med helg och ett avslut på det hela.  Nu skall jag lägga en trött liten miss Elise som gjorde morgon strax innan 5 i vanlig ordning, ägna mig åt ett träningspass och sedan invänta fredagsmyset.

 
Lilla tussan förra veckan.  Att hänga framåt i brorsans gamla bärsele är det som gäller! Någon nyare bärsele funkar inte, det skall vara denna, haha!
 
Vi har börjat dagen och nya veckan med att vaccinera henne.  Jag har haft jordens ångest inför detta då det var vid 3-månaders sprutorna som helvetet bröt loss ordentligt i vårt liv.  Det var ju i samband med dom, biverkningarna, extrema magkrångel osv som vi till slut konstaterade att hon var allergisk mot mjölkprotein - men vilken turbulent resa det var dit!
 
Hur som helst så fick hon vägas och mätas först och det är en minst sagt stadig tjej vi har på 9kg och 69 cm, hehe lilla klumpen! Jag fick rådet att vi skall börja öva på att låta henne somna själv (så att hon skall kunna sova bättre på natten och därmed avsluta sina nattmål.. hmm).  Men hon var inte alarmerande stor - och dessutom lär det jämna ut sig när hon börjar ta sig framåt själv.  Hon får vara gosigt stor helt enkelt!
Efter att allt det var klart så kom hon in med de taskiga sprutorna och nä, dom var inte skojiga alls.  Elise blev SÅ ledsen och fyfasen vad ont det gör i hela ens hjärta och själ.  Tårarna brände bakom mina ögonlock, men jag höll mig kall och trygg och försökte visa bebisen att det var lugnt.  Hon tröstades ganska omgående och vilseleddes med hjälp av såpbubblor... sedan slocknade hon i vagnen och sov i 1h och 40 min.  Nu får vi väl se hur biverkningarna kommer behandla henne.
 
 
Nu hör jag att hon har börjat tjoa från vagnen i hallen, så vi får ta dagen lite som den kommer.
 
Jag önskar er alla en finfin måndag!
 
Fredagens träningspass är done and done, märkena på magen från tightsen är brutala och det var svettigt! Jag hämtade inspiration från Kayla Itsines BBG, week6-8 om jag inte missminner mig, men bytte ut lite grann.
 
Det är två olika set, som skall göras två gånger var - så totalt fyra set á 7 minuter.
 
Set 1:
15 Burpees med armhävning
1 min planka
25 Tricep dips
25 Bent leg raises with hip lift (bild)
 
Set 2:
15 Squat clean and press med hantlar (bild)
15 Leg raises with hip raise (som bild till ovan men med raka ben)
20 Bicycle crunch
25 Som på stora bilden, ingen aning om namn på övning? (som att man paddlar med benen när man simmar, haha? Gärna från 90 grader och nästan enda ned till golvet med foten).
 
 
Ni får ha överseende med bilderna, det är min käraste son som fick hjälpa mig då jag tydligen har glömt stativet i vårt riktiga hem.  Vi tog i alla fall bild på de övningar som kanske inte är så självklara, de andra är väl rätt välkända?
Hur som helst så skall fötterna/benen även nästan nudda golvet på leg raises, vi fick tydligen inte med det på bild.
 
Sätt en timer på 7 minuter.  Kör övningarna i första så många gånger du hinner (jag hinner med 2-2,5 varv).
Vila 15-45 sek.
7 minuter på set nr 2, vila, 7 min på set 1, vila och set 2 igen.
 
 
Jag körde minimalt med vila emellan och var golvad efteråt.  Det kändes!
 
I helgen blir det löpning, annars mest vila.  Nu tar vi helg!
Glöm inte att gilla inlägget om du uppskattar mer inom det här ämnet, är mest för er som har frågat om detta som jag publicerar.