Lilla tussan förra veckan.  Att hänga framåt i brorsans gamla bärsele är det som gäller! Någon nyare bärsele funkar inte, det skall vara denna, haha!
 
Vi har börjat dagen och nya veckan med att vaccinera henne.  Jag har haft jordens ångest inför detta då det var vid 3-månaders sprutorna som helvetet bröt loss ordentligt i vårt liv.  Det var ju i samband med dom, biverkningarna, extrema magkrångel osv som vi till slut konstaterade att hon var allergisk mot mjölkprotein - men vilken turbulent resa det var dit!
 
Hur som helst så fick hon vägas och mätas först och det är en minst sagt stadig tjej vi har på 9kg och 69 cm, hehe lilla klumpen! Jag fick rådet att vi skall börja öva på att låta henne somna själv (så att hon skall kunna sova bättre på natten och därmed avsluta sina nattmål.. hmm).  Men hon var inte alarmerande stor - och dessutom lär det jämna ut sig när hon börjar ta sig framåt själv.  Hon får vara gosigt stor helt enkelt!
Efter att allt det var klart så kom hon in med de taskiga sprutorna och nä, dom var inte skojiga alls.  Elise blev SÅ ledsen och fyfasen vad ont det gör i hela ens hjärta och själ.  Tårarna brände bakom mina ögonlock, men jag höll mig kall och trygg och försökte visa bebisen att det var lugnt.  Hon tröstades ganska omgående och vilseleddes med hjälp av såpbubblor... sedan slocknade hon i vagnen och sov i 1h och 40 min.  Nu får vi väl se hur biverkningarna kommer behandla henne.
 
 
Nu hör jag att hon har börjat tjoa från vagnen i hallen, så vi får ta dagen lite som den kommer.
 
Jag önskar er alla en finfin måndag!
Anonym

Roligt det kan va sån skillnad på vikt och längd på dessa små barn 😊 min flicka som blir ett år den 13 april är liten av sig och vägde 7,3 och var 67,5 cm precis innan hon blev 11 mån 😊

Therese

Har oxå en riktig klump 😊 han var 73 cm lång och vägde 10.320 gram på 6 månadskontrollen 😃

Svar: Haha bra jobbat! 😃👍
Denize

Jennifer

Min helammade bebis vägde 8,7 kg vid senaste kontrollen när hon var 4,5 månad och vi har aldrig fått höra något om att ta bort något mål trots att hon ligger ovanför alla kurvor, haha!

Svar: Haha härligt! Är väl främst pga att en 6 månaders inte ska behöva så mycket och ofta som Elise gör :)
Denize

Mikaela

Men alltså va?! Varför skulle du lära henne att somna själv?? Vår dotter är 15 månader och sommar varje kväll i min famn. På dagarna somnar hon antingen i bärsele eller i vagnen. Förstår överhuvudtaget inte varför ett barn ska lära sig att somna själv. Känns helknasigt i min värld!

Svar: Det var väl främst för att hon ska bryta sina nattmål. Att hon kommer sova bättre om hon kan somna själv. Men vaknar din dotter på nätterna efter att hon somnat i din famn?
Denize

Carro

Gos skrikis!! <3 så fin!! och så glaaaad! tycker de låter som en toppen idé så får både mamma och barn sova bra om nätterna :D

Anonym

Min dotter vara en matälskare fram till 11 månader. Väger nu vid 19 månader 10kg😂 Hon var också alltid svår sövd och vaknade första 6månaderna och ville äta på natten. Detta trots att hon gillat all mat från start. Du är inte ensam, 3 timmars intervaller fram tills hon slutade amma då vaknade hon bara en eller två gånger per natt. Först nu hon sover hela nätter. Hang in there

Mad About Tea

Vilken liten sötnos!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress