Jag fick en fråga angående hur min kost ser ut och jag skall försöka skriva lite kort om det.
 
Först och främst så skulle jag aldrig palla banta eller följa en diet.  Jag klarar inte riktigt av tanken att någon/något säger vad jag får och inte får äta.  Blir jag sugen på något, så vill jag kunna äta det.  Dock inom rimliga gränser.  Jag har som regel att barnen bara får godis, chips, kakor, glass osv till helgerna och då utgår jag själv från den regeln också.  Oftast.
 
Sedan så har jag väl "turen" att jag tycker om nyttig/bra mat.  Jag lagar även gärna mat från grunden.
Jag tycker om bröd/pasta jättemycket men får tyvärr ont i magen om jag äter för mycket av det, så jag äter bara pyttelite av det och sedan mest grönsaker som tillbehör.  Jag gör likadant med ris och potatis (då jag inte är så förtjust i det) - men jag skulle däremot kunna sleva i mig couscous, bulgur eller quinoa (vilket resten av familjen säger nej till, så det har jag oftast på mina lunchtallrikar... som på bilderna ovanför).
 
Till frukost och/eller mellanmål blir det finncrisp/knäcke med rostbiff eller så kvarg, proteinpudding, frukt med jordnötssmör eller liknande.  Just nu är jag helt tokig i Propud och stillar sötsuget om kvällarna med det när jag kikar på serier... det är ju nästan obligatoriskt att ha snacks till serieavsnitten av någon anledning, haha.
 
Personligen så tror jag att det är bra att äta lite av allt, men med måtta.
Jag hakar inte upp mig på kosten alltför mycket då jag älskar mat alldeles för mycket.  Som jag skrev så vill jag kunna äta det jag blir sugen på - och även om jag äter mycket nyttigt så blir det onyttiga saker också.
 
Såhär såg veckans matsedel ut här:
 
Måndag: Kycklinglårfilé stekt i soya och ostronsås med grönsaker och quinoa (ris till familjen).
Tisdag: Baby back ribs med sötpotatispommes.
Onsdag: Torskrygg med vitvinssås, blomkål och ärtor +kokt potatis.
Torsdag: Fläskfilé i ädelostsås med kokta grönsaker (pasta till).
 
Till lunch så skrapar jag gärna ihop rester och gör någon form av sallad.
 
Idag är det ju fredag.  Jag har ännu inte bestämt vad det blir till middag, men det lutar mot stek med gräddsås.  Sedan åker diverse sötsaker fram till mina kiddos och jag brukar vara duktig på att ta för mig av det också.
 
Hur som helst så vet jag att kosten är en viktig del av ens träningsresultat.  Men jag tror också på att ju mer JAG tränar, desto mer behöver jag äta.  Jag orkar inte annars, så jag orkar därmed inte analysera kosten alldeles för mycket.  Mitt syfte är liksom inte att gå ned i vikt, hålla någon vikt eller liknande.  Men givetvis skulle jag inte se några vidare resultat om jag åt pommes och godis hela dagarna, veckorna igenom.  Men inte skulle jag må särskilt bra heller!
Jag tror att det är viktigt med balans... återigen att äta lite av allt men med måtta.  Och även "unna sig" sådant som man tycker är extra gott då och då.
Ja, det var väl det? Jag lyckades kanske inte hålla det så kort ändå, haha.
Anonym

Kan du inte visa bilder på dina hemmaträningsövningar?
Hur ofta springer du?

Jag har sedan 4 månader tillbaka tagit tag i träningen men känner inte än att jag får några direkta resultat. Jag gymmar 2-3 ggr/vecka och har nu lagt till löpning 20 min (mer pallar jag inte än) till de 40 min på gymmet. Jag gör alltså det samma dag/tillfälle för tiden inte finns att komma ifrån mer som ensamstående. Jag inser att jag måste börja träna hemma för att få resultat. Vill du tipsa med övningar?
/Michaela

Hanna Karlsson

Bra inlägg!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress