Lilla bönan och jag igår.  Hon redo för sängen och jag redo för ett träningspass.
 
Det blir så extremt mycket fokus på träning nuförtiden, I know.  Men jag måste verkligen ha något att fokusera på och då går jag all in.  Med tanke på att Elise är som hon är, så blir det mycket tid hemma/ensam och då passar det alldeles utmärkt att bygga upp mammakroppen.
När Elian var bebis så hängde jag på öppna förskolor, med andra föräldralediga och bebisar, jämt och hela tiden var det kaffeträffar och play dates och dagarna gick bara i ett på så sätt.  Sedan kom Spanien istället.
Men nu är ju lillasystern en sådan bebis som man inte gärna gör tusen utflykter med om dagarna - ja, ni vet ju allt det där.  Och jag har inte så många vänner som är lediga dagtid, så jag kan väl i bästa fall ragga till mig någon lunchdejt ibland, om någon har tid att komma hit...
Hur som haver så hajar ni, det blir massa tid hemma och jag går bananas om jag inte har en uppgift för egen del, alltså rent egoistiskt - något som har med mig att göra.  Självklart älskar jag min mammaroll och det är en uppgift i sig, hell - det är ett heltidsjobb deluxe - men som sagt, jag behöver något utöver att vara mamma.  Och nu börjar ju Elise komma in i lite rutiner och då blir det enklare att planera in.
 
Jag har oftast levt ett aktivt liv.  För er som kanske inte följt mig hela tiden så tävlade jag i gymnastik på elitnivå innan jag fick barn.  Sedan blev det x antal skador och jag var tvungen att lägga av, men jag har alltid fortsatt med styrketräning och sedan fann jag kärleken för löpningen osv... så min kropp är väl ganska vältränad i grunden, eller den har i alla fall bra med muskelminne om man kan säga så?
 
Nu senast under graviditeten så kunde jag ju till slut inte träna och det var en enorm besvikelse och frustration för mig.  MEN så kom Elise, månaderna gick lite och efter ett OK från barnmorska så kunde jag börja lägga upp en träningsplan.
 
Jag började ta upp träningen främst pga att jag hade så förbannat ont i ryggen, nacken, axlarna och ena skulderbladet.  Kroppen orkade inte kånka på en bebis dygnet runt, så jag behövde verkligen träna upp musklerna igen.
När jag väl började känna mig starkare i ryggen och inte upplevde samma smärta, så ändrades mina mål lite.  Träningsformen har förändrats och nu är den en ROLIG del i vardagen igen och inte bara något jag gör för att jag måste.  Motivationen är på topp och det pga flera olika orsaker.
 
 
När jag ser mig själv i spegeln i dagsläget och blir frustrerad över att jag kanske inte ser ut som jag vill än, så påminner jag mig själv om att jag såg ut såhär för lite mindre än 6 månader sedan.  Helt jäkla enorm - överallt!
 
 
När jag lade upp tidigare bilder i träningskläder så fick jag ett par frågor om min träning, vad jag gör för övningar, hur jag äter osvosv och jag svarade att återkomma i ett inlägg.
Nu funderar jag bara lite kring hur ni känner för det.  Jag vet att jag personligen har tröttnat på ett visst antal bloggar som till en början var intressanta/hade en viss "nisch" men som sedan enbart fokuserade på gymbilder och träningspass.  Och jag vill inte göra så, jag vill inte ändra min inriktning eller så.  Men med tanke på att det är en så pass stor del av min vardag, plus att vissa är nyfikna så vill jag ändå skriva lite om det och få ihop ett inlägg med exempel på mina träningspass, berätta lite mer om mina mål och tankar kring det hela.
 
Ni får gärna gilla det här inlägget OM det är något som intresserar er, då märker jag ju i alla fall hur ni läsare känner inför inlägg som handlar om det och så vet jag då hur pass invecklad och detaljerad jag skall vara i det ämnet.
meh.blo.gg

Träning äger! Alltid bra med träningstips så shoot :-)

Jessica

Hej!

Jag har snart tre månader gamla tvillingar och var ju gigantiskt för inte så länge sedan :-) Vill gärna ha tips på just träning efter graviditet! Vet inte ens om jag FÅR träna än..så det blir inte mycket av den varan. Har gått ner alla gravidkilon och lite till - men magen är inte vad den varit om man säger så...

Camilla

Ja ett par tränings inlägg hade varit toppen. Jag behöver motivation till att komma igång med min träning😊.

Anna ML Holm

Du ser ju grymt vältränad ut!

Sanna

Hej. Jag tycker det låter som en toppen idé. Skulle gärna vilja veta vad du gör för övningar osv.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress