Lilla bönan min, jag är så vansinnigt förälskad i allt som har med dig att göra ♡
 
Nu har hon hunnit bli 7,5 månader, som jag skrev igår så är jag lite sen ute med det här inlägget och det har faktiskt hänt så himla mycket just de senaste två veckorna bara...
Hur som helst så skrev jag i 6-månaders inlägget att allt började ljusna och bli lättare och det har verkligen fortsatt så.  I samband med Gotlandsresan så brakade sömnen och rutinerna lite dock och det kändes lite smått som att vi hade tagit ett steg framåt för att sedan backa tio.  Men allt redde ut sig och den senaste veckan har hon (peppar peppar!) SOVIT om nätterna OCH morgnarna.  I natt sov hon sin första hela natt: 19:45-04.30 och somnade dessutom om.  Nu har jag tillräckligt med erfarenhet om att man absolut inte skall ropa hej och ta något för givet, men flera morgnar i rad har hon velat kliva upp mellan 06.30-7 och det ÄR sovmorgon! Det gäller att mysa in sig i situationen så länge den varar.
Annars så har vi även lyckats droppa ett av nattmålen också, så nu blir det bara ett sådant mellan midnatt-4 någon gång och har man tur så somnar hon om rätt omgående efter den flaskan.
 
Hon har dessutom blivit duktig på att sitta och fixa och dona med leksaker själv, så det där eviga bebis-kånkandet har vi nog lagt bakom oss.  Nu går det att vilseleda surt humör på ett helt annat sätt och hon är så glad i att bara sitta med och leka, sjunga och skratta - för jisses som hon charmar och spexar och ÄLSKAR när vi skrattar åt henne.
Emilia var precis likadan när hon var bebis/liten.  Hon började på förskola när hon var runt året och jag minns hur personalen jämt påpekade att hon spexade och gjorde allt för att både barn och vuxna skulle skratta... så när Elise håller på sådär blir jag helt nostalgisk och påmind (kul när man ser likheter).
 
Elise älskar att sitta med, få uppmärksamhet, prata, sjunga och allt det där men hon har INTE bråttom med att röra sig någonstans i alla fall.  Hon visar inga tecken på att börja åla/krypa och helst skippar hon rullandet också.  Hon KAN vända sig och gör det för att komma åt en leksak ibland, men helst av allt vill hon mest sitta eller bli buren.
Jag tycker att det på ett sätt är skönt dock, det är bättre att ta det i långsam takt och bli stadig innan man skall ställa sig osv... det känns tryggt.
Elian kröp väl tidigare men han väntade länge med att GÅ och det var himla skönt att inte vara livrädd så fort han skulle röra sig.  Då behöver man inte oroa sig för fall stup i kvarten!
 
Den senaste månaden så har hon blivit himla matglad.  Hon älskar spaghetti med köttfärssås och skulle nog kunna leva på bara det.  Kalops var också smarrigt.  Gröten är en stor favorit och hon blir helt till sig av att få smaska på majskrokar emellanåt.  Hon är rund och go... minst sagt, haha.
 
Hon babblar även en massa och för tillfället låter det ofta: dädädä och mamama.  Som ljuv musik i två föräldrars öron, hehe det låter så gulligt!
 
Det har säkerligen hänt en del annat, men detta var det jag kom på nu.  Vi får väl se om jag kan uppdatera om att hon tar sig framåt lagom till nästa månads-inlägg... det borde väl bli dags då! Vi älskar i alla fall dagarna med lilla Elise... hon är jordens mysigaste ♡.
Anonym

Ååå vilka ljuvliga bilder ☺️

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress