/ Mat & Recept /

God matkombination

 
En lunchrätt som skrapades ihop när kylen i princip stod tom.  Det som fanns var en trött zucchini, ett litet paket bacon, minimalt med grönkål och så hittade jag lite lök och vitlök.  Det gick jättebra att lägga allt i en ugnsform, ringla över olivolja och krydda.  Hade egenltigen velat ha fetaost också.
 
På tal om det så har jag gått och blivit beroende av kombinationen grönkål + fetaost.
 
 
När vi var på Gotland så bjöd K's familj på en pastarätt med grönkål, fetaost och valnötter och jag blev helt frälst.  Nu äter jag inte speciellt mycket pasta till vardags som jag har berättat om förr - men jag inspirerades och lagade en kväll det på bilderna här ovanför.
Jag stekte på några kycklingfiléer snabbt, lade över i ugnsform tillsammans med kål, fetaost och valnötter och så hade jag lite vatten + buljong i botten, hällde olivolja över allt och kryddade.  Så jäkla gott.  Själv åt jag det med quinoa, men går lika bra med pasta eller ris om man föredrar det.