Mina tre hjärtan, bland blommande körsbärsträd, i det efterlängtade sommarvädret i maj.
 
Emilia fann en klänning i min garderob som matchade lillasystern så fint.  Tänk att den där lilla Emilia, vackraste Emilia - har gått och vuxit om mig.  Hon kan enkelt ta för sig av mina kläder, men mina skor är dock för små.  Jag förundras dagligen över hur fort tiden har gått, hur ett barn kan kliva in i tonåren så fort.
En stor och viktig sak som jag även tänker på dagligen är hur in i norden stolt jag är över min äldsta dotter, min förstfödda.  Hon är klok som jag vet inte vad, beundransvärd på så många olika plan och genomsnäll.  Emilia, min Emilia
 
Det har dom visserligen i gemensamt, mina två stora barn.  Det där med att vara genomsnälla.  Elian är också så otroligt varm på insidan, han har ett sådant där hjärta av guld.  Dom kan bli arga, störa sig, irritera sig på andra men ändå vill dom ingen annan illa.  Råkar dom såra, så syns det rakt igenom hur det dåliga samvetet plågar.
Elian kan bete sig precis som en vanlig sjuåring: trotsa, skrika, bråka och allt som hör till men han märker lika fort om han passerar min gräns och lider istället av det då.
Och ett annat (smått komiskt) exempel skulle kunna vara häromdagen då Elise bjöd på ett ilande, helt förskräckligt tjut då hon testade sina röstresurser lite.  Man fick liksom känslan av kalla kårar av det obehagliga ljudet.  Och så skulle Elian göra sig lustig och härmas.  Bara det att Elise inte riktigt fann tjusningen i det hela, hon blev istället livrädd och grät så att hon inte visste var hon skulle ta vägen.  Och den stackars storebrorsan, han knäcktes av dåligt samvete och upprepade bara hur dum han kände sig om och om igen, med tårfyllda ögon.  Haha skrutt.  Så - där satt jag och tröstade en bebis med darrande underläpp och helt förkrossad sjuåring.  Allt pga att lillasyster brukar tycka om när man härmas...
 
Annars är dom verkligen olika, mina barn.  Utseendemässigt så är det kanske inte så märkvärdigt, dom är jätteolika.  Men en vän påpekade att dom hade något likt på näsan alla tre - och en annan har nämnt att man ser i ögonen att dom är syskon och främst att Elise har Elians ögon som bebis (och även mina när jag var liten).  Men för mig är det insidan som är roligast att analysera, det där med personligheter och beteende.
Visst ser jag så många likheter hos dom.  Om man drar in Elise så tänker man automatiskt på Emilia och Elians tid som bebisar, mer kan man inte göra än.
Men när det kommer till Emilia och Elian i nutid så är dom verkligen som natt och dag ibland.  Emilia är den lite blygare, tystare och försiktigare tjejen som tänker lite innan hon talar och är lite mer konsekvent.  Elian däremot, han är inte blyg för fem öre.  Han pratar med allt och alla, spexar, vill gärna se till så att alla skrattar åt honom och hörs.
Men han har samtidigt svårare för att släppa hemmets/mammas trygghet och skulle inte gärna sova borta t ex.  Medan Emilia är lite mer "fri", inte lika beroende av hemmets miljö och började uppskatta övernattningar tidigt.
 
Man skulle kunna skriva om lik- och olikheter hur länge som helst, det finns ju massor.  Men oavsett vad så får jag känna mig rik dagligen.  Jag har tre fina och friska barn.... och det där bandet som dom delar, syskonkärleken, den är oslagbar.  Åldersskillnaden må vara stor, men dom är så nära ändå.  Det är kul.
 
 
Ni glömmer väl inte gilla-knappen? Puss och kram!
Carolina

Gud vilka härliga bilder och ljuset är alldeles perfekt!

Moa

Otroligt vackra bilder ❤️❤️❤️ När du lade ut en bild på dem vid skol/förskolestart i augusti 2014 såg man att Emilia och Elian hade liknande drag i ansiktet på något sätt! Annars är det svårt att se likheter mellan dem men där var det något 🙂

Mikaela

Vilka underbara bilder :D

Hanna Karlsson

Vilka fina syskonbilder!

carro

Men så fina bilder :D

Rebecka - snart mamma!

Så fina bilder! Så häftigt att du har så många år mellan äldsta och yngsta barnet :D
Ha en fin måndagskväll! :)

Linnea

Vilka härliga bilder 😊😍

Emma Sörensen

Vilka härliga bilder!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress