(null)

Söndagskvällarna är tunga.  Jag har fått gråta ut, för att jag anser mig inte vara svag bara för att jag gråter.  Men att vända rygggen till och gå därifrån känns då som om jag sviker en av de tre dyrbaraste sakerna (människorna) jag har.  Det är en hemsk känsla.
Att först skratta, busa, gosa, läsa, leka, kramas och pussas - och sedan ta på mig jackan och gå.  Jag känner mig som den sämsta människan på jorden i det ögonblicket, men vet att det är det bästa just nu... för hennes bästa långsiktigt.
Jag snosade henne i nacken, klappade det hår som växer nu, känns som jag missar för mycket och det är så orättvist. Orättvist mot henne och för mig och syskonen.  Det gör alltid så jävla ont...
Hon är min bebis, hon kommer alltid vara mammas bebis för mig, min yngsta, min sista.  Jag hatar hur söndagarna måste vara.  Hatar.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

En snorig men SÅ glad liten tjej idag.  Se videon på instagram när hon välkomnade oss. Älskade unge.
Hon var inte snål med pussar och kramar.  Hon spexade järnet och var en liten solstråle.
Någon timme in på "umgänget" så skulle jag bara hämta papper för att torka snor och hon skrek panikslaget "mamma!?" när jag ställde mig upp.  Hon trodde väl att jag skulle gå förmodligen, men lugnade sig när jag kom tillbaka med pappersbiten.
Jag har fler bilder.  De kommer senare.  Jag känner mig matt, som alla andra söndagskvällar - då man varit spänd hela förmiddagen, inte vetat hur umgänget ska bli, vetskapen att hon blir förvirrat ledsen när man går.  Man blir helt slut inombords.

Så nu ska jag bara vila.  Jag och Emilia har kramats och kramats.  Vi har pratat lite om hur saker var "då", när allt var fel.  Hon skuldbelägger inte mig även om jag kan göra det.  Som jag skrev på instagram så vill jag bara ruska om dåtida Denize och säga åt henne! Jag blir tokig, att jag resonerade som jag gjorde under kontroll och fullkomlig rädsla.  Jag ville bara att allt skulle vara så lugnt som möjligt hemma.  Men Emilia skyfflade undan mina tankar.  Det var inte jag, jag kan inte få det ogjort, man måste blicka framåt... vara glad över att jag är den jag är idag.  Att livet kommer ordna upp sig mer och mer då fler och fler bitar faller på plats.

En dag kommer Elise växa upp, förstå och då veta att jag gjorde allt i min makt för att ge henne det liv hon förtjänar.  Och inte är det detta! Och hur hon ser på de människorna som alla varit delaktiga i att hålla hennne från en stark och frisk mamma + de syskonen som hon växte upp med och har starka band till... ja, det lär visa sig då, hur hon känner och tycker om dem då.  Jag vet hur jag hade känt i alla fall.

(null)

Vi älskar dig, Elise.  Vi väntar på dig, att få välkomna dig hem igen. Hit där du hör hemma med tre personerna som avgudar dig.  Din familj.
Erika

Så hjärtskärande att se henne så glad på ig och samtidigt veta att hon blir ledsen då ni går. Samtidigt så smittas man av hennes skratt. Du gör det så sjukt bra. Ni gör det så sjukt bra. Snart, snart är det över och den dagen ska jag öppna fin champagnen som jag har här hemma 🍾🙈❤️❤️❤️❤️

Svar: ❤️❤️❤️
Denize

Susanne

Jag förstår fortfarande inte varför det är det bästa och ”rätta” att inte ta med Elise hem? Det ”rätta” måste ju vara att hon är halva tiden hos dig och halva tiden hos pappa tills allt är uträtt och klart. Du har ju själv sagt att du får ta hem Elise när du vill men väljer att göra det ”rätta” att inte ta med henne hem. Fast du måste ju förstå att hon är för liten och att det rätta är att hon är halva tiden hos dig. Det finns ju ingen dom eller beslut som säger att du inte får ta hem Elise. Ingen advokat i världen kan påstå och råda dig till detta. Det måste vara ditt egna beslut så vida det inte är så att du inte berättat hela sanningen. Det är omöjligt att polis, advokat och soc skulle rekommendera dig att agera så här. Det är något som inte stämmer med hela historian annars skulle du ta hem din dotter för länge sen. Jag är ledsen Denize men någon stämmer inte här.

Svar: De VÄGRAR låta mig ta henne, vad är så svårt att förstå? De övervakar, stod en gång med hund vid porten. Den gången min faster sa att vi bara skulle ut på gården så rycktes Elise ur armarna på mig. De anser att de måste skydda Elise. Men soc har nu sett att det behovet inte finns, sen kommer tingsrätten se det. Jag förstår mig inte på din kommentar!? Det här är en mardröm för mig/oss, det värsta tänkbara. Jag levde under fullkomlig kontroll, ett enormt destruktivt förhållande som jag gång på gång bad om att få komma ifrån. Men han vägrade! Tills 21 mars då han valde att gå (utan Elise!). Tre veckor senare när jag visade öppet att jag mådde bra igen. Umgicks med de vänner som jag inte fick ha osv, DÅ kom ett brev från hans ombud, dagen efter. Min advokat säger att jag FÅR ta henne, hon är lika mycket min som hans i dagsläget men de VÄGRAR tänka på barnens bästa. Polisen kan inte göra något än, tingsrätten är de enda som kan ge Elise, syskonen och mig rättvisa.
Läs alla mina inlägg och kommentarer innan du sparkar på någon som redan ligger ned. Jag är ledsen Susanne, men din kommentar är riktigt påhoppade! Läs på innan du slänger ur dig ord som ifrågasätter mig. Som är den ENDA som tänker på det där barnets bästa.
Denize

Anonym

Susanne, ursäkta men hur dum i skallen är du egentligen??? Så du menar alltså att Denize ska bara gå och rycka Elise därifrån när hennes pappa totalvägrar detta och dikterar alla villkor!?! Ibland önskar jag att människor bara insåg när det är dags att hålla käften! Vet du ens hur det är att leva i ett förhållande där man ständigt blir kontrollerad??? Läs ALLA Denizes inlägg innan du kommer med dumma kommentarer. Usch! Hur kan man ens skriva något sådant till en annan människa! Skäms!

Svar: Tack ❤️
Denize

Marie

Här är en text från wikipedia.

Egenmäktighet med barn


Egenmäktighet med barn är ett brott enligt 7 kap 4 § Brottsbalken.[1]

Det typiska för brottet är att en förälder egenmäktigt hindrar barn från att vistas hos den förälder som har vårdnaden. Om föräldrarna har gemensam vårdnad är det straffbart att bortföra barnet eller för vårdnadshavare att ta sig själv rätt och ”röva tillbaks” barn om inte det finns beaktansvärda skäl. Även annan än förälder kan göra sig skyldig till detta brott. Straffbestämmelsen tillämpas också i det fall där barnet vårdas med stöd av lagen (1990:52) med särskilda bestämmelser om vård av unga.[2]

Prövningen av vad som bör hänföras till beaktansvärda skäl för en gärning ska ske med utgångspunkt i överväganden rörande barnets bästa med bortseende från vårdnadshavarnas egna intressen av att ha barnet hos sig. Själva gärningen innebär att barnet förs bort från den miljö där det vistas och över till en annan miljö enligt NJA 1983 s 750.[3]

Att vid gemensam vårdnad, mot den andra vårdnadshavarens vilja, hålla kvar ett barn på en plats dit barnet rest med båda vårdnadshavarnas samtycke, har inte ansetts vara att bedöma som ett sådant bortförande som är straffbelagt enligt Svea Hovrätt i RH 1999:68.[4]

Den som dömts kan också dömas att utge skadestånd såväl till barnet som till vårdnadshavaren enligt Hovrätten för Övre Norrland i RH 2006:75.[5]

Påföljden är böter eller fängelse högst ett år; vid grovt brott fängelse, lägst sex månader och högst fyra år.

Svar: 👏👍 jag är i ständig kontakt med den åklagaren som tar beslut angående det här brottet. Och trots att jag är besviken på Sveriges rättsystem då de måste ”prioritera bland det högprioriterade” då polisen är helt underbemannade och får inte så många anmälningar, så kommer jag inte ge mig förrän de som är skyldiga till detta straffas. Någon rättvisa ska det fasen finnas, även i laglösa lilla landet lagom. Hur lång tid det än tar... rätt ska vara RÄTT! Och skadestånd till samtliga barn som utsätts för psykisk misshandel (och mig), den är inte nådig om man säger så..
Denize

Emma Elisabeth

Susanne det enda jag inte förstår är dig! Låt oss säga att Denize tar Elise hem, vilket pappan och hans föräldrar vägrar tillåta. De skulle rycka Elise ur armarna från Denize. Eller om Denize skulle ta Elise hem så kan ju pappan bara ta henne igen som han REDAN har GJORT! Och skulle Denize då ta hem henne igen och pappan tar henne igen så blir det ju väldigt fram och tillbaka med Elise. Hon är ju inte ett paket man bara kan flytta fram och tillbaka på. Tror du på fullaste allvar att det skulle vara nyttigt för Elise? Det skulle ju bli ett jäkla liv om Denize skulle ta henne hem och barn är inte döva och blir skrämda av sånt! Du kan ju inte prata om att Elise ska vara hälften hos Denize och hälften hos pappan som att det "bara" är så enkelt när pappan inte ens tillåter det. Klart det är det rätta, men har du verkligen inte förstått alls att pappan inte ens tillåter DET som är det rätta? Det är ju det som ÄR problemet! Det är ju DET som är sjuka med allt detta! Att pappan inte gör det rätta och bara skapar massa problem. Det ÄR ju DÄRFÖR det är ett brott det han gör och att det DÄRFÖR har blivit en sak där myndigheter har blivit tvungna att kliva in. Denize har även 53543945 gånger skrivit att hon varit samarbetsvillig ända sen från början med att ha Elise hälften var som det ska vara som du själv skriver, men inget pappan ville utan han vill ha henne själv, därför han i överhuvudtaget tog henne, vilket även har bevisats av hans beteende som syns klart och tydligt i alla inlägg och DÄRFÖR det har blivit att myndigheterna har klivit in. Varför pratar du med Denize som att det är HON som inte tillåter att ha Elise hälften tiden var, när det är pappan som står för allt det?

Svar: Tack för försvaret ❤️❤️
Denize

Susanne

Jag menar verkligen inte att klanka ner eller få dig att känna dig påhoppad. Jag är oxå så fruktansvärt upprörd över hur det kan gå till så här idag i Sverige 2018. Jag förstår att du lever i en fruktansvärd mardröm. Vad jag menade var att du skrivit flera gånger att att du får ta med dig Elise hem när du vill fast du väljer att göra det ” rätta” Det rätta i min värld är då att självklart ta med henne hem även om Pappa och farmor inte vill. Hon är för liten för att vara i från dig så mycket... mamma är mamma. Jag viste inte eller har missat att dom står med hund i porten och vaktar dig. Uppfattade det som att dem bara var i samma lägenhet och ogillade att du var där. Då förstår jag att det inte är så lätt.Men det är ändå märkligt att det skall ta sådan tid och att man inte skyndar på och tar hänsyn till barnets låga ålder. Jag hoppas verkligen processen går snabbt och smärtfritt och att lilla Elise får vara lika mycket med båda sina föräldrar och syskon. Och så självklart att ni får upprättelse och ersättning för allt ni fått utstå. Så förlåt om jag uttryckte mig på ett sätt som lät anklagande. Jag var bara så upprörd och frustrerad när jag kommenterade över Sveriges rättshjälp och hur maktlös man är när det händer något så mina känslor tog över...Jag är i ditt lag och hejjar på dig Denize det skall du veta❤️

Anonym

Susanne, risken är ju att det blir en dragkamp om Elise om Denize tar henne därifrån. En sån dragkamp skulle kunna bli ännu mer traumatiserande för henne. Denize är ju i en situation där de håller Elise som gisslan och där Denize måste hålla sig lugn och gå med på deras villkor för att de inte ska freaka ur och göra något ännu värre. Lite som att de håller henne över ett stup och då kan Denize inte bara springa fram och ta henne. Hon behöver hjälp för att det ska funka. Hon kan bara få det om hon rättar sig efter rättssystemet och för det måste hon vänta på interimsbeslut. Alla som läst hennes blogg den senaste tiden måste ju förstå att det krävs en oerhörd styrka att hålla sig samma här och inte göra något som gör det ännu värre för Elise.

Anonym

Susanne, risken är ju att det blir en dragkamp om Elise om Denize tar henne därifrån. En sån dragkamp skulle kunna bli ännu mer traumatiserande för henne. Denize är ju i en situation där de håller Elise som gisslan och där Denize måste hålla sig lugn och gå med på deras villkor för att de inte ska freaka ur och göra något ännu värre. Lite som att de håller henne över ett stup och då kan Denize inte bara springa fram och ta henne. Hon behöver hjälp för att det ska funka. Hon kan bara få det om hon rättar sig efter rättssystemet och för det måste hon vänta på interimsbeslut. Alla som läst hennes blogg den senaste tiden måste ju förstå att det krävs en oerhörd styrka att hålla sig samma här och inte göra något som gör det ännu värre för Elise.

Karolina

Alltså andra bilden <3 Och den på Elise och Emilia. Underbara!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress