A blast from the past.
 
I hela mitt liv som mamma så har jag haft alla odds emot mig.  Jag var fjorton när jag blev gravid med Emilia.  Ingen trodde att jag skulle klara det, det stod extremt fåtal människor bakom mig, till och med familj och släkt höjde på ögonbryn, suckade och vände ryggen till.
Så, jag tror att det var där och då jag fick min envishet... att "jag ska visa dom att jag VISST kan". Och titta I freakin' did it! Så många komplimanger och så mycket beröm jag får för hur väluppfostrade och fina mina barn är.  Jag tänker jämt tyst i huvudet att "HA! Jag sa ju det, jag kunde!".  Japp, än idag så sjunger jag "nananana, jaaag hade räääätt".
 
Min soon-to-be fjortonåring är den mest omtänksamma människa man kan tänka sig.  JAG beundrar HENNE för hennes extremt vackra insida (och utsida - Dear Lord).
 
Så kom nästa graviditet och även där blev det kaos.  Jag skulle aldrig klara det, inte själv, inte igen.  Och så kom den där förbaskade envisheten.  Att jo... jo förfasen, jag fixar detta!
Det har varit en guppig väg, absolut.  Att vara ensamstående är ingen jäkla dans på rosor.  Men jag fixade det, jag FIXAR det.
Jag är en bra jäkla bra, jag är den bästa mamman till mina barn och DET, det tänker jag aldrig låta någon ta ifrån mig.  Någonsin.
Jag har en soon-to-be 8-åring med känslorna utanpå.  Så mycket kärlek - till alla.  Han är ett lyckopiller som sprider glädje var han än befinner sig.  Han liksom finner sig i situationen och lyckas charma alla.  Han är mammas pojke, det kommer alltid vara så.  Hur stor han än blir!
 
 
Så kom tredje graviditeten.  Den "rätta" enligt andra.  Där det fanns en närvarande far, kärnfamilj, rätt ålder och hela den grejen.  Jag fixade min graviditet med mitt egna engagemang!  Jag shoppade, jag fixade åt bebis, jag fotade magen, jag planerade inför bebisens framtid.  Jag läste varenda mammatidning som fanns... men "pappaböcker är bara tråkiga", så de samlade mest damm o hamnade i en låda underst.
 
 
Min tredje unge kom till världen och ja, hon var krävande, hade kolik, allergier och krävde min odelade uppmärksamhet dygnet runt.  Och ja, jag kraschade för ett halvår sedan pga utmattning.  Konstigt? NEJ!
Men jag är lika kapabel att fostra den där lilla flickan som jag gjort med mina andra två.  Som sagt, jag är den bästa mamman till mina barn - och nu när de försöker ta det ifrån mig, så kommer min extrema envishet fram.
Jag ger inte upp.  Aldrig.  Jag ger mig inte förrän jag bevisat att jag visst kan.  Precis som jag tänkte när jag var gravid med Emilia.
 
Det här barnet förtjänar både sin pappa OCH mamma.  Allt annat skadar henne, vi har förfasen ett band till varandra.  HON ÄR MITT BARN! Hon har starka band till sina syskon, hon är deras LILLASYSTER!
 
 
"Life is not always a comfortable ride
Everybody's got scars that they hide"
 
"But I’m only human
And I bleed when I fall down
I’m only human
And I crash and I break down
Your words in my head, knives in my heart
You build me up and then I fall apart
'Cause I’m only human, yeah
I can do it
I'll get through it"
 
De ska återförenas.  Hon och jag ska återförenas och när allt detta är över så kommer det slå så jäkla hårt tillbaka på de som begår fruktansvärda fel.  Pga vad? Svartsjuka? För att jävlas? Det finns inget att komma med.  Jag har varit en lämplig mamma sedan jag var femton.  Ingenting förändrar det.  Ingen sjukdom, ingen medicin, inte att jag gick in i väggen för ett halvår sedan.  Vi lever här och NU.  Här och nu är en frisk, stark och stadig mamma som kommer kriga för sitt/sina barns bästa enda in i det sista.  PUNKT.
Linda

Ingen människa är felfri.
Du är en helt fantastisk mamma till alla dina barn.
Elise har ett hem och det är hos er.
Bara för att pappan bestämde sig för att dra och lämna er så kan man inte ”kidnappa” barnet, hitta på lögner om mamman och kräva övervakat umgänge (för att inte du ska ta hem henne igen) men en sak ska han och hans märkliga familj veta: det dummaste man kan göra i ett rättsligt fall är att ljuga. Du har din blogg som bevis på vem som tagit mest hand om Elise (han jobbade ju på dagarna) och lögnen att Emilia inte bor hemma är ju sånt praktexempel på att de spårat ur för en utredning på djupet kommer att göras, och Emilia (och eventuellt Elian) kommer att ”förhöras” och där kommer ju lögnen uppdagas som dom drog om henne (så fruktansvärt lågt)
Jag kan fortfarande inte smälta att dom ”lurade” er till dom, och låtsades som allt var som vanligt trots att dom visste vad som skulle hända?!
Hur kan man göra så ena dagen och nästa kasta ur sig att du är en missbrukare och olämplig mamma som enbart får träffa barnet under bevakning av dom?! Jag är ärligt talat i chock! Kan i te föreställa mig vad du går igenom.

Men samtidigt så är det ”bra” att dom tappat greppet, ljuger, vägrar svara, vägrar låta henne komma hem (tycker detta är kidnappning)
Håll dig till sanningen, fortsätt samarbeta och ta hjälp av din advokat så ska du se att hon snart är hemma.
Och vill du (vilket jag rekommenderar med tanke på hur pappan ”skött” allt) så kan du själv ansöka om ensam vårdnad och du behöver i te hitta på några sjuka lögner om honom som orsak, som han gjort om dig, det räcker med att du hänvisar till hans egen stämningsansökan som orsak, då kan jag till 100 % lova dig att du kommer att få vårdnaden om Elise.

Svar: Tack för din kommentar, kan bara hålla med om ALLT! Kram
Denize

Moa

Du är en sådan fantastisk mamma till dina barn! Som några sagt innan så känns det här som egenmäktighet med barn och då är de ute på farligt vatten... och så förstås rena lögner som är extremt lätt att motbevisa, speciellt med tanke på att du har två stora barn som de kan tala med. Vad skönt att du hittat en så bra advokat, det löser sig ❤️❤️❤️

Svar: Absolut. Lögner slår hårt tillbaka. Och jag har alla bevis på min sida. Jag är inte orolig, min advokat är grym! ❤️❤️❤️
Denize

Sara

Hur kan det vara lagligt för en förälder att bara ta barnet? Finns det ingenting polisen eller socialen eller dylikt kan göra? Verkar ju helt sjukt?!

Svar: Min advokat har en plan och strategi, på måndag får jag mer kunskap och klartecken på vad jag ska göra. Jag ger denna helgen till mina stora barn, som valt vad vi ska göra...
Och på måndag är det dags. Min advokat säger att det är krig och hon förlorar inte sina krig. Jag litar fullkomligt på hennes ord.
Denize

My

Hej! Så fruktansvärt det du berättar...helt sjukt. Men undrar om nu er dotter är så krävande som du beskriver och han pallade inte med situationen när ni levde ihop. Hur skall han då ensam palla med att ta hand om henne? Du skall se att du snart har henne tillbaka igen, när det börjar bli lite jobbigt. Håll ut!

Lina

Jag har följt din blogg sen du väntade Elian och har alltid varit så otroligt imponerad av dig, dina barn, eran familj! Jag är helt övertygad om att andra kommer se detta med och att allt kommer gå vägen för dig! :) Massa styrkekramar!!

Svar: Tack snälla! Klart att det kommer lösa sig, jag har ju fakta och sanningen på min sida medan de yrkar med vissa lögner. Tragiskt synd om mina barn just nu! Usch så jag lider med de alla tre. Att använda ett barn som vapen mot en förälder o därmed sätta varenda syskon i kläm. Skamligt! Kram!
Denize

S

Kämpa så hejar vi ❤ är själv i samma ålder som dig, en dotter på fyra. Läst din blogg sedan Emilia. Saknat din blogg under dina bloggfria månader. Klickat in ibland i hopp om uppdatering. Tråkigt att du är tillbaka med dessa nyheter men är säker på att de löser sig på bästa sätt för dig och barnen, genom din blogg vet alla att du alltid satt barnen i första rum ❤ gör ont i mitt mammahjärta när barn hamnar i kläm. Vad du än gör, skuldbelägg ALDRIG dig själv för vad som händer nu. Det är fruktansvärt och omänskligt det dom håller på med. Njut av den tid du får med storbarnen i helgen. Du har snart ditt minsta E hos dig igen. Lycka till med advokaten på måndag, ni kommer fixa detta! Kram, från en mamma till en annan.

Anonym

Det måste ha varit en chock för dig att lära känna en charmig, fin, snäll människa/kille som plötsligt över en natt eller med tiden förvandlats till ett monster.. Jag är nästan säker på att han lider av personlighetsstörning. Han förstår inte sig själv hur han beter sig och att det utsätter fara för andra. Vanligt är det att de har psykopatiska drag och försöker fälla en i spindelnätet.

Nu vet jag inte allt om din och Ks relation men jag anade att något var på tok. För det första så har han knappt några följare på insta så det kan tolkas att han inte har många vänner eller bekantskap kring sig, han vill inte synas på sociala medier, din blogg, för att?... Hans plan var säkert att göra så här mot dig som nu.. han ville bara skydda sin anonymitet för att vi läsare inte vet vem han är så har han lättare att komma undan med hot ifrån okända människor som följer dig. Såna människor som är manipulativa kan vara extremt smarta men väldigt korkade. Att ni skaffar barn, förlovar er, ska gifta er, bor ihop. På mindre än 2-3år. Vanligt är det att allting ska gå snabbt till. Visst sen förstår jag också att du säkert var nykär och ville tro på kärleken, jag skyller inte på dig Denize. Men man kan ju faktiskt ta det lugnare också och satsa mer tid på att lära känna varandra bättre. Sen plötsligt slutade du blogga som du verkligen älskade att göra och brann för då förstod jag att nej nu är det något på tok. Den här människan du lever med kontrollerar dg, har förändrat dig. Jag är arg på K, hur han har betett sig mot er och använder Elise till verktyg. Finner inga ord för det. Du är stark <3

Anonym

Emilias pappa och Elians pappa, har de kommit tillbaka in i bilden?
Hoppas allt löser sig.. tycker det är sjukt att man som förälder kan göra så.

Svar: K påstod sig vara pappa, att alla barn var lika mycket värda, sen stämde han mig och ändrade sig 🙄
Denize

Anonym

Jag förstår inte hur han kan göra såhär mot dig när han vet din bakgrund. När han VET hur dina andra barns pappor har behandlat dej/er. Alla svek och svinerier, hur du fått kämpa för att känna tillit för någon igen. JAG KAN INTE FÖRSTÅ!

Maria

Försök stå på dig och håll huvudet högt <3 det här med att skita i sin familj verkar vara en sjukdom som smittar männen just nu, vet flera förutom dig och mig själv. Fega jäklar är dom och använder barnen. Jag tror att det är för att det är det enda dom har att använda emot oss mammor som är starka och självständiga för att det är det dom vet som påverkar oss, inget annat. Så jäkla fegt och uselt gjort, man kan tycka att dom borde sätta barnen och deras välmående i första hand, att dom inte klarar det visar bara på vilka små människor dom är.
Att han gör så här säger allt om vilken slags person han är och det kommer han ha emot sig i en vårdnadstvist.

Anonym

Läste precis på instagram om inlägget där farmorn skickat sms om att hon lekte med sin kusin.
Jag kräks på den där farmorn. Något säger mig att hon har mkt ansvar i det som hänt. Är inte så svårt att lista ut vem farmorn är på din insta bland kommentarer, då hon kommenterat nästan varenda bild. Hon verkar inte förstå att du är mamman och hon är ”bara” farmor. Ingen annan kan ta din mammaroll ifrån dig!
Kram!

Malin

Det är så konstigt hur normativt vi betraktar familjebildning!

Är en femton är det en katastrof att bli gravid.
Är en trettio skulle ingen komma på att påminna en om att ungen kan födas som kolikbarn.
Är en 40 får en faktiskt veta att en kommer vara världens äldsta förälder.

Jag är i 30-årsåldern men utan partner och försöker bli gravid. Och mig påminner folk om hur otroligt jobbigt det kommer bli att få barn... jamen är det inte en stor omställning för vem som helt?

Emma -/ www.emmas.nu | mamma till Emilio | foto | vardag | skönhet och massa mer

Gud vad jag beundrar dig ♡ du är så stark och en fantastisk mamma! Låt ingen annan säga någonting annat. Var stark ♡ kram!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress