15 augusti 2018

Yrväder

Vardagslivet

(null)

(null)

Igår letade vi efter lekvänliga skor till förskolan.  Jag velade mellan dessa och de helrosa.  Elise höll stenhårt om dom... de var verkligen superfina, sådär gammel- eller puderrosa eller vad det heter.  Jag hade kunnat tänka mig exakt sådana själv faktiskt! men så tänkte jag att svart är bättre när det blir sandigt och grusigt vid utelek och utflykter.
Elise blev nöjd ändå och spatserade runt i morse och skulle visa alla "nya bova" (bova=skorna).  
Hon säger sina ord så folk bara förstår henne.  Det är helt otroligt, det är ju inte helt korrekt uttalat men ändå gör hon sig förstådd med sättet hon pratar.
Idag blev det ännu mer beröm om språket.  Jisses, det låter som om jag skryter om min unge hela tiden haha! 
Nej men det är verkligen så olika! Elian pratade ju som en liten robot med mycket märkliga ord rätt länge.  Det är kul att ha de videoklippen och filmerna kvar.  Ni som har hängt med länge, minns ni när jag klippte ihop alla filmer på barnen, med musik etc? Extremt tidskrävande men det var så kul.  Och ännu roligare att se tillbaka på nu.  Så jag ska försöka filma mer.  Stillbild är ju min främsta grej.  Men alla de där känslomässiga filmerna jag gjorde var skoj också.

(null)

(null)

Och här har vi dagens yrväder! Jag har nog fler suddiga bilder på henne än skarpa.  Ständigt på språng, lilla bus!

Ikväll var hon dock väldigt trött.  Långa dagar med massa intryck, massa lek med andra barn och allt som hon älskar.  Så glad att hon får leva sina dagar såsom hon behöver med rejäl social stimulans.  Den här aktiva lilla tjejen kräver verkligen det.
Där är det också olika.  Elian gjorde absolut inte det.  Han nöjde sig med lite parklek om dagarna, strandhäng och sedan bara hänga med mig.  Det var inte förrän vi flyttade till Sverige (årskiftet 2013/2014) som han började på förskola och då på hösten.
De dagar som han fick vara hemma så kunde han sysselsätta sig minst lika bra... han var aldrig ett typiskt "förskolebarn".  Men båda mina döttrar har krävt det.  Mycket uppmärksamhet och med mycket så menar jag 100%.  De krävde den där stimulansen.

Efter en lång dag säger jag nu godnatt.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress