Önskar er alla en fantastisk jul tillsammans med era nära och kära!
SOM Elian har längtat och vaknat tidigt, ivrig i hela kroppen och redo för en oförglömlig julafton.  Först med besök när vi klev upp och nu fortsätter firandet.  Jag tror att jag kommer ha två glada och nöjda storbarn ikväll efter en dag med julkänsla på topp, aktiviteter, kvalitetstid, god mat och givetvis den klassiska väntan på att slänga sig över julklapparna ikväll.
Julmusik spelas, en dag för barnen ska göras till den bästa och jag känner själv att julkänslan inom mig bara glittrar och smittar av sig.  Idag finns inga sura miner, strider att välja, barn som testar gränser - idag är det harmoniskt, en dag fylld av skratt och glädje, traditioner som följs även idag: jul del 2.
 
TACK för att ni kikar in här, tack för att ni stöttat och peppat och troget följt oss även i år - och även tack till nya följare.  Tack för alla spår ni lämnar efter er och klick på hjärtat.  Tack för att ni gjorde så att bloggen toppade listorna när tiden på året 2018 var som värst för mig och barnen... och budskapet om det förfärliga delades och fördes vidare.  Tack för att ni alltid trott på mig, stått bakom mig som min personliga armé och idag hoppas jag att ni alla får en fridfull dag - precis som vi fick ha första delen av julen och nu andra.  Puss och kram på er alla, jag kan inte med ord beskriva hur mycket era ord och "likes" har betytt för mig.  Ni alla är värda en fantastisk jul 2018!
 
Happy Holidays, Merry Christmas, God Jul och kärlek till er alla.
(null)

(null)

På instagram @denize är jag lite mer aktiv nu.  Där finns en skrift om Elise jul (även om en ordentlig kommer komma senare här).  En riktigt magisk kväll och videon från när hon träffar tomten är bara för underbar! 
Kika gärna där under högtiderna nu för uppdateringar.

Nu kör jag och Emilia en uppesittarkväll bara vi två. Mys i soffan och kvalitetstid.  Men klockan har tickat iväg efter alla förberedelser inför jul del två, så det är snart dags att kasta oss i säng då en ivrig liten grabb lade sig utan snack tidigare - han förstod väl att ju fortare han somnar desto snabbare blir det jul!
Ska kika lite mer på det jag och min förstfödda kollar på och sen se till så att paketen under granen ligger där dom ska och julstrumporna fylls än en gång.
Märklig känsla att göra om samma sak när det känns som om vi redan firat.  Men så glad och nöjd som Elise var så kommer jag somna gott och ge storbarnen det bästa tänkbara i morgon.  Ett barn fattas och känslan är alltid densamma men jag ska verkligen göra och gör det bästa av julen 2018.
Jag ser fram emot morgondagen i vilket fall som helst, även om saknaden efter Elise redan är brutalt påtaglig.  Men det var jag förberedd på.  Och hennes syskon förtjänar uppvaktningen i morgon. Att få rå om varandra med nära och kära.  Allt blir bra!

Hoppas alla har haft en mysig uppesittarkväll och god jul! 

22 december 2018

God första Jul

Vardagslivet

(null)

(null)

Hej hej från vår julstuga!

Lite lustig känsla att säga god jul idag men det gör vi, för här är det jul idag.  I alla fall del 1.  Trion fick paket i sina julstrumpor i morse (men jag sparar på de allra viktigaste till storbarnen till julafton - likaså med paket ikväll när tomten kommer... huvudsaken är att det verkar som en helt vanlig julafton).

Elise var mest intresserad av godiskäppen som fanns i istället för presenterna, haha, men hon fick sedan syn på en Pippidocka och en annan pryl som hon verkligen velat ha och då var lyckan komplett.
Det ska bli intressant om hon ens orkar öppna alla sina paket senare.  När hon fyllde år struntade hon i alla resterande paket och ville leka med den hon började med att öppna.  Nu har hon liiiiite mer om man säger så.  Även om jag dessvärre inte fick tag på just de sakerna jag hade tänkt köpa från början, först via nätshopping som gick åt skogen och sedan reserverade varor som visade sig vara slut.  Jisses hyllorna var i princip tomma när jag var och handlade - men lyckades ändå få ihop bra saker och så har hon ju paket från andra ikväll med!
Sen kanske man kan fynda något i mellandagarna som eventuellt kan fattas.

Hur som helst så kommer jag återkomma senare med kamerabilder från Elise jul med oss.
Vi har en lång och spännande dag med massa aktiviteter inplanerade.  Det ska bli den bästa julen hon kan få här innan hon åker imorgon bitti och är borta julveckan.  Dagen innan nyår kommer hon hem igen.
Jag antar att det blir smått lyxigt för alla barn att fira två gånger i år - även om det viktigaste för mig som förälder - är att ha hela min familj (nära och kära) samlade, glada och njuta av varandras sällskap.  Det är ju det julen går ut på men just den dagen har vi då idag.

Nu har skrutt vaknat efter en välbehövlig tupplur så firandet får fortsätta!

Hoppas att ni alla andra som firar på vanligt vis har lugna och sköna dagar nu innan julafton och utan stress!  På återseende fina ni! ❤️