På min instagram (@denize) pågår diskussioner om måltider och matkostnader.  Det är minst sagt intressant att se att vissa barnfamiljer handlar för 1500kr per månad, när andra handlar upp mot 10000.  I mitt fall så lägger jag stor vikt på näringsrik mat, så lite halvfabrikat som möjligt (kan användas till luncher - men föredrar rester från gårkvällen istället).  Nu har jag dock lärt mig att köttfärs och frysta grönsaker t ex är halvfabrikat - jag blev väldigt förvånad (sådant köper jag, även om jag köper extremt mycket färska grönsaker också).  Men för mig är halvfabrikat: färdig mat, skit mat egentligen som saknar näring.
Jag köper också extremt mycket frukt och grönt.  Frukt äter jag ju i kopiösa mängder, särskilt om det har varit jobbigt med aptiten - då satsar jag på det.  Men jag har ändå shakes osv så jag får i mig all näring jag behöver de dagarna det kan bli så.  Som jag skrev häromdagen så är mat min vän igen och de dagar det inte funkar, så får jag ändå i mig det jag ska ha och behöver.
 
Så medan folk håller på och skriver om sina middagar på Insta så lägger jag upp våran här.
Biff som marinerades i flera olika pepparsorter, bakpotatis med en klick kryddsmör, krispig halloumi och sallad på vitkål, spenat, ruccola, rädisor, tomat och hyvlad morot.  Till detta serverades tryffelsås och balsamicopärlor.
När jag gör sallader nuförtiden så använder jag vitkål istället för isbergssallad - det mättar betydligt bättre och då skulle det räcka med en sådan sallad med osten (eller annat tillbehör) till lunch om man ska till stranden eller på någon utflykt.  Jag satsar på matiga sallader, de får gärna innehålla quinoa, bulgur eller matvete.  Men nu kom jag av mig lite.
 
Kvällens biff blev lite väl överstekt, MEN Elian åt upp allt och då var det gott.  För han är jäkligt kräsen med just kött.  Är det liiiite segt så strejkar han.  Men båda barnens tallrikar var tömda och i princip rena.
 
 
En fin följare berättade att hon saknade mina matinlägg, så då var jag snabb med kameran ikväll.
Sara

Såg riktigt fint och lyxigt ut! Vad för kött är det och hur gjorde du marinaden? Samt vad är balsamicopärlor

Svar: Helt vanlig biff i bit som jag skär till småbitar. Olja, lite soya, salt och olika pepparsorter - bara låta det ligga en stund och sedan steka/grilla :)
Denize

Sara

😊

Sara

En fråga till 😜 hur gör man krispig halloumi? Jag hsr också saknat dessa inlägg 😄

Svar: Översteker helt enkelt 😂 hög värme, lite längre tid på pannan! Då blir det krispigt!
Denize

Erika

Älskar dina matinlägg och har oxå saknat dem 😃👌🏻

Linda

Åh vad gott det ser ut! 😃👌🏻 Har också saknat dina matinlägg!

Camilla

Jag är imponerad av din matlagning. Du borde ha matlagningskurser då skulle jag lätt anmäla mig till en sådan kurs🙂.

Svar: Haha åh vad gulligt, tack!
Denize

Tara

Personligen är jag extremt kräsen o äter endast ett fåtal maträtter - tyvärr blir det oftast ett par mackor 😔 Däremot älskar dottern, som numera bor själv, kyckling i alla dess former. Dock börjar fantasin tryta, så det vore tacksam med förslag på ngn enkel kycklingrätt 🙂

Anonym

Hej Denise
Blev väldigt förvånad och fundersam när du säger att du lärt dig att köttfärs och frysta grönsaker är halvfabrikat!? Vart har du fått den informationen? Nyfiken i en strut här. För vad jag hört angående frysta grönsaker är att de är lika bra som färska men håller längre. Kram till dig/ Hannah

Svar: Från min instagram, en följare som skrev allt som produceras först på något sätt är halvfabrikat. Men jag äter också frysta grönsaker emellanåt, dock så ska man väl inte micra eller koka för länge då de tappar näringen eller liknande. Men du får följa på instagram så ser du vad hon skrev där :) kram
Denize

Anonym

Åh har också saknat dina matinlägg! Brukade alltid prova dina recept!

Svar: Vad kul att höra 😍
Denize

Emiza

Ser gott ut :-)

Anonym

När kommer frågorna alltså frågestunden? Längtar efter svaren hihi :)

Svar: Jag började svara lite igår, men det tar sin tid och denna veckan har jag Elise så det kan dröja lite :)
Denize

Anonym

Kommentera sällan din blogg fastän jag följer! Tycker helt klart det är roligt med mat inlägg också vilket måste ha varit längesen för kan inte minnas sist. Men delar gärna med fler! :)

Svar: Ja det var extremt längesen! Min blogg ändrades ju under åren som var där. Men nu vill jag få tillbaka den till MIN så som den alltid har varit. Har ju bloggat om mat enda sedan starten av den här bloggen och det är snart nio år sedan! 😱 så jag ska försöka få upp såna inlägg emellanåt igen då ni är några som verkar uppskatta det :)
Denize

Anonym

Ang ”halvfabrikat” - grönsaker räknas som halvfabrikat och köttfärs mm. Det innebär alltså att det är en färdig produkt men som måste tillagas, helfabrikat är sånt man kan äta direkt - det är alltså inte alls dåligt att äta frysta grönsaker (även om färska innehåller mer näring)....utan d var bara en förklaring av ett begrepp som oftast används felaktigt :-)

Svar: Hade en diskussion med några kring detta och det är lite delade meningar där med frysta grönsaker och halvfabrikat. Men struntsamma! Jag köper både färskt och fryst - färskt är såklart godast. Men ibland beroende på säsong så blir det ju fryst :)
Denize

AnnaSmyckeform

Åå, jag har också saknar dina härliga matinlägg. Man märker verkligen att du lagar bra mat från grunden och bilderna är så härliga :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress