Kikar in här lite snabbt med en rejäl bildbomb på en massa sommarkänslor.  Vi har verkligen haft några fantastiska veckor med varmt och skönt väder på sistone.  Fram tills idag, för nu närmar vi oss midsommar och då är det ju standard att det ska bli kallt!
 
Ni som följer mig på Instagram vet hur mycket jag grubblar för tillfället.  Jag tänker och analyserar och funderar och tittar på min ljuvliga lilla dotter om nätterna när jag saknar ro till att sova.  Jag oroar mig, mest för hur mycket den här sommaren kommer förstöras för de stora barnen - precis som en 8-årsdag och en hel vår förstördes.  Det traumatiska som två stora barn går igenom just nu är förfärligt.  Jag önskar SÅ att man bara hade kunnat komma överens som de flesta separerade par gör.  Man tänker ur barnets perspektiv, vad som blir bäst för barnet, rent praktiskt och så delar man upp det utefter det.  Det är inte komplicerat, jag har flera vänner med barn som separerat från den andra föräldern.  Man sätter sina personliga agg åt sidan och gör upp en plan.  Så funkar en riktig förälder och det stör mig så in i helvete att detta onödiga ska uppstå, för som jag nämnt hundra gånger så är det barnen som lider mest och det börjar göra mig riktigt förbannad, ledsen och rent maktlös såklart.  Jag kan inte tala vett i en människor som skiter fullständigt i vilka som skadas på vägen... så länge denne får som den vill i slutändan.  Jag kan böna och be, jag skulle detaljerat skriva exakt hur barnen såras och vad de säger, men det skulle aldrig hjälpa.  Någon empati finns inte och det har jag fått lära mig för längesen... jag undrar dock vad andra tänker, folk i närheten - om de tycker att det är ok.  Fine, att jag svartmålas som den hemskaste mamman i världen - men om det vore så? Skulle inte mina barn vara ofungerande individer då? Skulle det inte vara kaos in the house deluxe? HUR kan människor stå bakom och stödja när de vet att oskyldiga barn är de som drabbas mest?
Uppenbarligen saknas oro över mig som förälder då Socialen fortfarande inte anser att någon utredning är aktuell.
Faktum är att jag hade en jobbig tid i mitt liv, jag bär på minnen som jag ryser av när jag tänker på det, jag mådde så fruktansvärt dåligt och läkare försökte hjälpa mig med alla medel som fanns, men det uppstod biverkningar, min personlighet var redan död och hela den historien är det ENDA som är till min nackdel.  
MEN det var då.  Alla kan bli sjuka, alla kan få i sig mediciner som inte är i rätt doser eller kombinationer, man vet aldrig med all säkerhet vad som passar en människa för alla är olika.  Och just då var jag så djupt nere på botten att jag inte såg någon utväg ur det hela ändå.  DET är min nackdel, jag led av utmattnindssyndrom och var så oerhört olycklig.  ALLA kan hamna där, det kan hända vem som helst.
Jag blir givetvis ledsen varenda gång jag tänker på det, att mina barn behövde se mig må sådär, men samtidigt försökte jag bara fortsätta ta hand om hem och barn och sysslor och allt som jag var van vid - trots att jag var ordinerad vila.  Att om jag fortsatte som jag hade gjort i ett år så skulle det kunna kräva flera års återhämtning.  Jag lyssnade inte, var envis och det satte sina spår.
 
Men tiden har gått.
När jag blev ensam igen, när jag slapp förväntningar och förhoppningar som blev till besvikelse, när jag slapp oro så förändrades hela mitt liv.  Barnen pustade ut, jag hittade tillbaka till den människa som varit frånvarande så länge och det kan alla intyga.  Alla hör skillnaden på den jag var och den jag är.  Jag skaffade ett nytt jobb.  Jag blev frisk.  Det är bara dags att inse det.
Jag tar hand om mina tre barn oproblematiskt och önskar att saker vore mindre komplicerat - att man kunde lita på det som nu kallas motparten och bara schysst dela upp allt, hjälpa varann om det behövs, men det är SÅ långt bort.  Jag kommer aldrig få något sådant.  Jag blir tillsagd att sluta anklaga människan, men jag då? Allt jag blivit anklagad för? Det spelar som vanligt ingen roll.  För allt handlar om en människa o dennes vilja.
Inte om ett barn, inte om andra barn, inte hur andra blir drabbade - bara den människan.
Förfärligt tragiskt.
 
Jag inväntar nu ett nytt datum för förhandling i rätten.  Vilket jag funderat mycket på.  Under medlingen ifrågasattes hur jag skulle ha råd med Elise.  Alltså, haha måste skratta för det är så konstigt.  Jag skaffade mitt första barn när jag var femton.  Har mina barn någonsin varit utan mat eller rena kläder eller något viktigt? Nej. 
Däremot skulle jag mycket hellre se att, alla dessa tusenlappar i rättsliga kostnader, lades på en rolig upplevelse för mig och barnen, istället för ett krig i tingsrätten.
Sedan har jag erkänt att jag haft skulder och handskats med pengar på ett sätt som jag kan ångra men jag var ung då och det är ingen mening att lägga vikt på det, pengar är pengar.  Men att ifrågasätta min förmåga att försörja Elise samtidigt som han kräver ett krig med rättsliga kostnader? Hmm... jaa jag slutar aldrig att fundera.
 
Äsch, jag kommer aldrig förstå mig på vissa argument eller resonemang.  Jag prioriterar inte att bli rik just nu.  Jag har det jag behöver, mina barn har det dom behöver och så länge de fortsätter att få allt de behöver, då är jag lugn. Förutom att jag rent praktiskt för hela familjens skull vill ta körkort nu.  Det skulle underlätta livet för oss alla, så det är nästa mål i livet.  När detta helvete tar slut.  SOM jag och storbarnen längtar, så man kan få känna trygghet och leva i normalitet igen.
 
Jag fortsätter mitt svammel i detta inlägg med fler bilder istället.  Ha en FIN kväll!
 
 
Anne-Lie

Vilka fantastiska bilder! All styrka till dig och dina barn! 💕

Svar: Tack snälla 💕
Denize

Sara

Måste bara skriva att jag tycker du är stark!
Jag fattar inte att X inte har gett upp? Hoppas verkligen att du får rätt i tingsrätten och att du blir boendeförälder. Känns vara helt konstigt om han skulle bli det när han ändå inte kan ha henne på dagarna på grund av jobb och förskolan är hos dig??
Håller tummarna så hårt det går att du snart får ett datum och att domaren ser det vi alla andra ser.

Ta hand om dig!

Svar: Tack för dina ord! Jag hoppas också att allt blir klart fort, jag vill ge barnen ett lugnt sommarlov - de är dom SÅ värda efter detta helvete som ärrat dom på obeskrivliga sätt.
För mig skulle det kännas konstigt att ha två barn boende hos mig på heltid utan oro men att ett av dom flyttas på utan anledning. Nu är det tydligen så att man kan ha två förskolor i olika kommuner men jisses så rörigt det skulle bli för ett så litet barn och just nu finns ingen barnomsorg där. Hoppas att mitt lilla aktiva barn får trygghet och social stimulans och att hennes syskon kan få lugn och ro någon gång. Tack för tummarna som hålls. Kram
Denize

Linda

Helt galet fina bilder, dom med blommorna! 😍

Svar: Tack snälla ❤️
Denize

Victoria

Hej du vackra, starka Denize. Vilken warrior. Jag har följt dig sedan du väntade Elian. JAG FÅR ONT I HJÄRTAT på riktigt för dig och dina barn. Vilka känslokalla människor det finns i vår värld.

Jag har läst så långt bak jag kan(alltså angående hela denna mardrömmen) för att försöka bilda mig en uppfattning om vad sjutton var det är herr K påstår att du brister som förälder? Vad påstår han förutom missbruk?

Jag får intrycket av att herr K har ett storhetsvansinne som han matat genom att trycka ner dig. Han vänder ditt dåliga mående (som han har en stor del i) mot dig. Klappar ryggen (när han tidigare stöttat dig) för att möjliggöra ett hugg typ. Pratar om ekonomi och vill göra sig bättre. Typ som att veeem är du utan mig?

Ne Denize, jag är såå bakom dig i detta. En del av din kärleksarmé. Sluta aldrig kämpa. Du är värd att älskas, att höras, bli sedd. Kom ihåg det. Kram

Svar: Kan instämma i mycket. Det enda som finns är missbruk och psykisk ohälsa. Det har aldrig funnits något medvetet missbruk och jag har läkarintyg på att jag är psykiskt frisk. Och så påstås det att jag kan ta barnen till Spanien. Men den upplevelsen är redan gjord, det var när ingen papps fanns med i bilden och jag inte var bunden till Sverige. Idag har barnen sina fritidsintressen där vi bor plus mycket till. Givetvis är det omöjligt att flytta utomlands nu då vi är bundna till Sverige och jag såklart tänker på barnens bästa! Tack för dina fina ord ❤️❤️❤️
Denize

Emma

"Däremot skulle jag mycket hellre se att, alla dessa tusenlappar i rättsliga kostnader, lades på en rolig upplevelse för mig och barnen, istället för ett krig i tingsrätten."

Den här meningen säger allt om hans intentioner tyvärr. Att du och barnen skulle få ha KUL? Tja det kan väl 99% av befolkningen tycka vore rimligt men detta skulle ses som ett nederlag i människans ögon då målet är att bryta ner dig igen. Han lär väl sig med tiden (i värsta fall 16 år) att det inte är lönt men psykopater brukar inte se när gränsen är nådd.

Hur som helst, blir glad av alla fina bilder som du delar med dig av (tack!) och hoppas att eländet ändå ska ta slut snart. En fråga om du vill svara: Finns det ens någon risk nu att rätten bestämmer att Elise ska bo hos farmor o farfar? Hon verkar ju må toppen hos dig! Kramar <3

Svar: Du har rätt, jag förstår det.
Nej absolut inte! Det finns en fungerande förälder med hem där hon växt upp med syskon och där förskoleplats finns. Och soc ser ingen oro med att hon ska kunna bo med oss.
Domen blir i annat fall att Elise ska bo med pappa men han saknar barnomsorg och då blir det att hon väcks om morgnarna och placeras där när han jobbar heltid. Elise mår jättebra, är överlycklig över att återförenas med sina syskon som hon avgudar och mig släpper hon inte med blicken - dit jag går, går Elise efter... även in på toan 😂 jag får inte vistas en meter ifrån henne utan att hon ropar MAMMAAA med panik. Hon är uppenbarligen rädd att jag ska försvinna, lilla hjärtat 💕 alla i min omgivning ser detta, en sprudlande glad tjej och nu är det dags för domaren att se det. Domaren jobbar nära medlaren och min advokat har förmedlat vad medlaren gav för råd och uppmaningar - hoppas det är av stort intresse för honom. Elise trivs såklart på hemmaplan, hennes bas där hon växt upp. Hoppas verkligen att hon slipper ryckas upp ur rutinerna återigen och att umgänge med den andra föräldern sker på ett tryggt och praktiskt sätt i framtiden, jag var aldrig omöjlig när det kommer till samarbete och det kan styrkas på flera olika sätt. Jag har givit en massa förslag hela tiden och fortsätter med det då oavsett vad dom än händer och hänt så har Elise rätt till tillgång av båda Sins föräldrar. Men en förälder kommer få boende och den andra umgänge. Det blir ingen bostad hos några farföräldrar och tingsrätten dömer heller inte växelvist boende till så små barn. Kram ❤️
Denize

Moa

Håller alla tummar för att det här blir bra ❤️❤️❤️ Tror stenhårt på att sanningen kommer fram i slutändan trots att allt de påstått sedan de hämtade Elise i april är lögner om hur du är NU när du är friskförklarad. Och jag har väl sagt det en miljon gånger men i VILKEN VÄRLD lever en vuxen man och hans föräldrar i när de tycker att boende hos farmor är bästa alternativet i ett fall när en eller båda föräldrarna är fullt kapabla att ta hand om barnet?!? Hon är inte Elise mamma, hon är FARMOR och det är en helt annan roll. Mina svärföräldrar är jätteengagerade i sina barnbarn men de är deras BARNBARN och inte deras barn. Som alla andra normalt funtade mor- och farföräldrar har de (och vill ha!) rollen som just morföräldrar - inte föräldrar. Det är två olika steg i livet. Kram 💕

Sara

Wow vilka bilder! Och kärlek till dig

Nathalie

Hoppas även Emilia och Elian får prata ut med någon proffesionell utomstående ang alla deras känslor och tankar! Om de nu är så ärrade som du beskriver borde det verkligen vara på sin plats. ❤️ Hoppas era liv ska få lugna ner sig snart... massa kramar!

Svar: Ja då, det får dom, det blev ett måste... ❤️ tack! Kramar
Denize

Emma

Kan inte vi läsare gå ihop och lägga en slant, vare sig det är 10 eller 100 kr, till Denize och hennes familj? Tycker det är förfärligt att hon ska behöva lägga alla dessa pengar på advokat, tingsrätt osv när hon, precis som hon skriver, mycket hellre skulle vilja lägga pengar på barnen. Vi kan hjälpa till här och det tycker jag Denize och hennes barn förtjänar i den här fruktansvärda situationen de befinner sig i. Om ni är intresserade av att swisha så kan ni maila mig på emma.bengtsson@live.se så får ni mitt mobilnummer. Jag kommer dokumentera alla swishningar och föra över varenda krona till Denize.
Och till dig Denize, vi är många som står bakom dig och jag hoppas vi kan hjälpa dig med åtminstone detta för att underlätta.
Stor kram, Emma

Svar: Gud så rörd jag blir, fina fina du ❤️❤️
Denize

Anonym

Åh Emma vilken bra ide. Tog upp de med denize men kom inte längre 😂 jag är gärna med :)

Lisa

Vilka underbara bilder 😍 du är så stark! Har funderat mycket på vad som hände med baby dady nr 2 och modern som ev kollat din journal? Fick du någon information gällande det? Känns läskigt att obehöriga kan kolla upp ens liv sådär och försöka använda det emot en 😭 kämpa på!

Svar: Tack ❤️ Han slutade svara. Igen. Det andra är under utredning och har anmälts.
Denize

Emiza

fina bilder

Maja S

Håller tummar o tår för att allt går din väg. Det är helt sjukt annars ❤️

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress