(null)

Tack för att ni delade med er av era åsikter både här och på instagram.  Mörkt vann med hästlängder.  Så, så får det bli! Dock kommer jag inte ha så mörkt som sist, jag satsar på en varm ljusbrun färg.

Jag har bara gått till frisören för att färga håret ett par gånger i mitt liv och har då hållit på och ändrat färg i ca 15 år, jag tycker att det är riktigt kul att göra själv, har testat mer eller mindre alla färger.  Jag kommer sätta i en ljus och varm toning för att undvika de gröna nyanserna som uppstår när jag går från en kall blond färg (som jag kämpade med i ett halvår för att få det exakt som jag ville ha det - meeeen så tröttnade jag. Som vanligt) och sedan köra på en ljusbrun toning denna gången.  Trivs jag så fortsätter jag, annars försvinner ju färgen när man tvättar håret med tiden.  Inte för att jag kommer få tillbaka denna kalla ton direkt, men vill jag bli blond igen så vet jag ju vad jag ska göra.  

Personligen trivs jag inte i en varm blond färg, gillar att vara ljus till sommaren men som för många andra så vill jag bli mörkare till hösten.  Och rent generellt så trivs jag bäst i brunt hår MEN ogillar just att färga utväxter och det var därför jag blev blond igen.  Jag färgar direkt man ser minsta lilla antydan till utväxt, därför ledsnade jag.
Men det är samma sak nu, som jag skrev på instagram så har jag kört med Fudge silverschampo plus balsam och/eller John Freidas produkter och inpackning för blondiner.  Även använt mig flitigt av Revlons och Maria Nilas färgbomber så det är mitt tips till alla blondisar som ogillar gula toner i håret.  Jag ville få mitt riktigt askigt, nästan silver men inte riktigt och jag lyckades till slut efter två blekningar och sedan hårprodukterna som jag nämnde.
Att bli mörk brukar alltid vara enklare, så länge jag får till en varm ton först.  Annars blir det grönt direkt och DET är inte snyggt.  När det skiftar i gröna nyanser i dagsljus eller under lampor.

Vi får se när jag väljer att köra med toningen.  Jag är rätt säker på mitt val, men hade önskat att jag hade längre hår så jag kunde få till en ombre-look, men det kanske kommer när jag tröttnar på det ljusbruna och håret har växt mer, haha vi får se!

Att färga håret själv hemma är inget som skrämmer mig dock, har som sagt gjort det hur länge som helst, det är bara hår - inte jordens undergång.  Skulle det inte bli snyggt i första vevan så väntar jag ett tag och gör något annat, som sagt... jag är van.  Vill dock INTE bli så pass mörk att det lutar åt svarta hållet, det blir lite mittemellan.  När jag har varit ljusbrun förut så har jag ganska snabbt färgat mörkare och mörkare.  Men nu ska jag som sagt bara tona och känna av läget lite.

Ni var i alla fall fler som röstade på ljust här, på instagram tidigare, så räknade jag 64 av 69 kommentarer som sa mörkt (vissa ljusbrunt men det räknas in då håret blir mörkare, men inte mörkt-mörkt).

Emilia är nöjd och Elian är besviken, han sa "du ska vara vit".  Nu är inte mitt hår lika vitt som det ser ut på bilder... det är inte platina, men ljust med en riktigt kall ton.

Hur som helst, tack för hjälpen i mitt velande.  Jag visar resultat när jag väl kör.  Färgen är inhandlad och klar, toning kostar inte så mycket, men ska göra det när jag har tid att ta i omgångar.  Velar lite mellan om jag ska slinga då jag både har pensel och en slags borste för större slingor hemma (som sagt, jag har gjort dessa experiment förr, haha)


Moa

Jag färgade alltid håret hemma när jag färgade det svart/mörkbrunt men har gjort blekningarna hos frisör (gör slingor, är mörkblond egentligen men får den gulblonda färg jag hade mer som barn vid slingor). Hoppas du blir nöjd! 😃

Saija

Haha känner igen mig, fast jag är nog snäppet värre! Jag började få grått hår redan som 30-åring så jag har färgat håret svart i över tio års tid. Men, som du vet är det ett skit att färga utväxt och jag var tvungen att göra det varje vecka. Så jag tänkte, varför inte bli helt gråhårig? Men blekningar funkar inte så jag färgat så mycket så jag rakade helt enkelt av mig håret! 😳
Nu har det gått någon månad och det har börjat växa ut men... Jag saknar mitt svarta hår! Sååå... Man vet aldrig... Kanske blir jag svarthårig snart igen 😂

Svar: Haha jäklar! Hoppas det växer ut och blir som du vill igen i slutändan 😉
Denize

Anonym

För att undvika det gröna så ska du alltid förpigmentera håret med röd färg 😃

Svar: Ja det är precis det jag köpt :)
Denize

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress