Emilia, blandade bilder från sommaren 2014...
 
Ett år har gått sedan dessa bilder togs.  Ett händelserikt år med mycket skratt, tårar, kämpande, utmaningar, faser, intressen, bråk, kärlek, trauma, lycka och en massa utveckling.
Ibland vill jag inte förstå hur stor hon har blivit och är.  Ibland ser jag min lilla flicka när jag ser och tänker på henne, men det här året har jag verkligen fått lära mig att släppa taget lite.  Det har varit en utmaning för mig, då jag är ganska överbeskyddande (tydligen).  Vi har fått kompromissa på x antal olika punkter och jag är stolt över oss båda, hur långt vi har kommit och hur nära vi har kommit varandra på vägen.
Det har varit ett svårt år pga olika saker, men herregud vad starka vi har blivit.
 
I sommar fyller hon 11 år.  Det var 11 år sedan jag gick omkring, 15 år gammal och höggravid.  Jag var ett barn med en fot i vuxenlivet - totalt övertygad om att jag var mogen, erfaren och redo för föräldraskapet - och andra foten i tonårslivet och barndomen.  Jag stod och stampade med fötterna, i helt olika världar, helt ovetande om hur åren framöver skulle se ut.  Det har gått 11 år men det känns som ett annat liv, jag menar verkligen ett helt annat liv.
 
Jag har i alla fall fått äran att se min dotter utvecklas dag för dag, år efter år.  Min omtänksamma, generösa, smarta och extremt vackra dotter.  Om jag är stolt som får kalla mig för hennes mamma? Jo.  Hon blev min mening med livet, hon räddade mig, stärkte mig och gav mig en livskraft som har dragit mig upp och ur varenda mörka hål som jag har fallit ned i.
 
 
Det är häftigt att se tillbaka, tänka, försöka komma ihåg hur man tänkte och agerade förr om åren.  Det är häftigt att titta på gamla bilder, även om dom "bara" är ett år gamla - för man ser så stora förändringar ändå.  Utséendemässigt och personlighetsmässigt.  Tiden går så fort.  Jag har två stora barn i mitt hem, två stora barn som är självständiga.