Det här med listor och inlägg i punktform har blivit lite av en ny favorit.  Jag tänkte köra en blandad lista nu på 5 olika saker som jag inte riktigt förstår mig på alla gånger.
 
- Dumma och/eller onödiga och alltid anonyma kommentarer.  Fortfarande? Allvarligt? Jag har bloggat i snart tio år sammanlagt om man räknar med min gamla blogg och än lever dessa kommentarer kvar.  Vissa får stå ut med mer än andra, men det är så jäkla tråkigt att det skall behöva vara så.
Jag kommer aldrig förstå grejen med att envisas med att lägga ned tid på att skriva något som man vet kan påverka en annan människa negativt.
 
- Jag har nämnt det förut, men det är värt att ta upp igen.  Troligtvis det mest störande jag vet: folk som låter när dom äter.  Dom som tuggar med öppen mun och bjuder på äckliga ljud.  Usch! Jag brukar behöva peppa och förbereda mig själv innan jag skall iväg på middagsbjudning i större sällskap.  Jag vet nämligen att det oftast finns någon som låter när dom äter, haha.  Tydligen finns det någon slags diagnos gällande detta? Där ser man...
 
- Att störa sig på småsaker är verkligen onödigt och jag kan inte påstå att jag stör mig på detta - däremot så förstår jag mig inte riktigt på det alla gånger.  Att personer som bor tillsammans eller umgås med varandra just för tillfället kommunicerar med varandra på sociala medier istället för "irl".
Om jag t ex bor tillsammans med Pelle som publicerar en bild eller text någonstans och jag känner att jag har en åsikt om bilden/texten så föredrar jag att prata personligen med Pelle istället för att kommentera t ex "fin bild, jag tycker om dig så mycket" via telefonen.  Haha, det kanske bara är jag?
 
- Ouppfostrade människor och dom som inte lyssnar på ett nej.  Detta gäller både stora och små (med små så menar jag ändå tillräckligt stora för att veta vad som är rätt och fel såklart).
Alla människor är uppfostrade på olika sätt, men jobbigt blir det om sina egna kids (som har tydliga regler) leker med andra barn som saknar gränser totalt.  Får man säga ifrån om situationen går överstyr och ett annat barn beter sig illa? Dvs om en själv eller andra barn blir drabbade.  Det är ju alltid en öm punkt för andra föräldrar.
 
- Blodpudding.  Sorry sorry, men detta är nog en av väldigt få saker som jag veeeerkligen inte tycker om i matväg.  Mina kids älskar blodpudding MEN jag kräks bara av lukten, så dom får aldrig äta det hemma.
När min faster är barnvakt så vet barnen oftast vad dom skall få till middag, hehe.