(null)

Hej där på alla, sista veckan innan jullov.
I fredags fick ju Elise förhöjd temp igen.  Jag visste inte om det berodde på den tragiska lämningen eller om hon var sjuk.  Oavsett vad så behövde hon helgen på sig för att vila, så hon skulle slippa vara hemma och må dåligt igen.  Febern sades vara borta och jag förväntade mig en glad och frisk böna att få hem.

(null)

Vila lät det inte som det blev och idag sitter jag dag två i vab-stugan igen med en liten som inte alls är lika sprallig som på bilden.  Istället har hon hög feber.  Troligtvis smittad av någon annans baciller tydligen.

Perfekt för henne, som varit sjuk mer eller mindre hela säsongen och nu veckan innan jul då massor behövs göras.  Jag lider med henne.  Hade hoppats på att hon skulle få må bra såhär i jultider när det ska handlas, bakas, donas och så jag själv, som har ett liv att leva och sköta.  Men jag har fortfarande vab-stämpeln som sysselsättning.

(null)

(null)

(null)

(null)

Hur som helst så kom den där snön som jag bad om.  Det som gör allt ljusare och dessutom roligare för barnen att vara ute och leka i.  Idag skulle Elians klass t ex gå till pulkabacken istället för idrotten och Elise är också taggad på pulkaåkning men samtidigt är hon för slö så vi får avvakta och hoppas på att snön som nu faller och faller, faktiskt ligger kvar ett tag till.  Så hon får gå ut och busa i veckan och så vill vi väl ha en vit jul!

I helgen när snön gjorde sin ordentliga debut så var vi dessutom bortbjudna till Thailand.

(null)

(null)

Ja en sväng till thairestaurang i alla fall för att äta.
Det är alltid lika trevligt där.  Med på tok för stora portioner så vi hade så det blev över att ta med oss hem.  Emilia, hennes vän och Elise åt lådan med mina rester och blev mätta och belåtna. 

Efter det fick barnen sina adventspaket, tredje ljuset tändes, glögg alkoholfri glögg värmdes och barnen drack det tillsammans med en massa pepparkakor.

(null)

(null)

(null)

Nu sover min älskade mini-me och jag ska väl själv passa på att vila.  Trött är man och inga ärenden kan ordnas med just nu ändå.

I morgon har Elian julavslutning och han ska uppträda med sång och dans.  Det ser jag fram emot, så länge bönan är i skick att hänga med och inte smittar ned alla skolbarn.  Det löser sig! 
Oavsett hur mycket jag har kvar att fixa innan jul så ska jag försöka lägga stressen på hyllan - det finns ändå inget som jag kan göra åt saken nu.  Inte idag.

Önskar er alla en fin dag och trevlig nedräkning till jul!
Anonym

Åh va mysigt med julavslutning, önskar att min son också hade det på deras skola men dom har bara avslutning med skolan i kyrkan och föräldrar får tyvärr inte plats. Ha en trevlig jul❤🎄

Svar: Så är det med Emilia med - bara med skolan i kyrkan, men på lågstadiet har dom haft avslutning med show och fika. Dessvärre var fikat utomhus sist och det var riktigt kallt att stå i kö för alla dom som ville ha. Det här året har dom gjort julpynt som vuxna ska stå i kö till för att köpa också 😄. Tack och detsamma ❤️
Denize

linnea

Åh känner verkligen igen mig. Min son som nu är 5, var sjuk jämnt när han var drygt två. Alltså 40gradig feber minst varannan vecka. Ibland halsfluss, ibland förkylning, ibland bara febern. Till slut gick jag till en privatläkare för förtroendet för hälsocentralen var verkligen borta. Han blev tillslut bra och blir i princip aldrig sjuk längre. På sin höjd nån förkylning utan feber. Skriver bara för att ge hopp om att det blir bättre! Även om det är otroligt tungt just nu. Styrka till dig!

Svar: Tack! Jag har många gånger övervägt att byta vårdmöjlighet för Elise då jag inte känner att den nuvarande vårdcentralen är särskilt bra. Jag valde själv att lista om mig när jag var sjuk, men det är lättare för mig att sätta mig och åka själv i jämförelse med att ha med sig ett sjukt barn som ofta behöver vård direkt. Men med dina ord så kan jag bara hoppas att Elise får uppleva detsamma, att den här ohållbara och orättvisa sjukdomscirkeln bara når ett slut en dag och att hon kan leva ett normalt och friskt liv. Med vanliga och humana förkylningar då och då, inte fullständig sjukstuga vecka in och vecka ut. Hopp och pepp behövs, så tack för det!
Denize

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress