(null)

(null)

På bilden här är från i fredags då bönan hade feber.  Sen har det sagt pang med blåsor.  Det går nämligen vattkoppor på förskolan och givetvis ska hon åka på det med.  När man bara har vabbat och inget annat känns det som.

Det började med otroliga blaffor runt munnen och blåsor på tungan och inuti munnen så hon kan inte äta.  De flesta sa att det liknande höstblåsor.
På ett helt dygn sov vi knappt.  Jag fick bara bära på henne och gå runt och runt i lägenheten dag som kväll och natt.
Igår försökte jag natta henne i 4 (!) timmar innan jag gav upp och tog henne till soffan.  Vi var vakna några timmar mitt i natten, Emilia som hade klivit upp vid 15 tiden igår var ju pigg och glad så hon hjälpte med det praktiska och hon förtjänar hela världen för hur jäkla duktig hon är!

Det som skrämmer mig mest är att varken Emilia eller Elian har haft vattkoppor - det har bara varit ett under och jag har funderat mycket på att vaccinera främst Emilia MEN jag läste om bieffekter och det blev bara ett val mellan pest eller kolera kändes det som.
Så nu är storbarnen förberedda och trots att dom kan bli mycket sjuka så förstår dom att det kommer vara jobbigt meeen att det går över.
Idag har tanken om höstblåsor försvunnit då små prickar har spridit sig lite överallt. Det är rätt bekräftat att det ÄR det nu.  Vi är trötta och det är fruktansvärt tungt att se sitt lilla, lilla barn plågas och se på mig med panik i blicken och undra varför jag inte gör något, varför jag inte löser det som jag löser allt annat.  Men jag har provat potatismjöl, aloe vera, svalt vatten och det mesta av kurerna hemma.  Inget funkar.
Nu är jag snabbt ute för att gå till ett apotek och handla ALLT som finns, jag har blivit tipsad om så mycket.  Älskade lilla bönan måste få sova! Hon måste kunna röra sig och äta (hon är hemma med bästa hjälpen)..  
På något sätt så hoppas jag att (om) storbarnen får detta så sprids det ut.  Att vara ensam mamma till tre är inte lätt vid sådana här situationer.  Givetvis kan dom FÖRSTÅ, men dom förtjänar samma uppvaktning och ompysslande ändå.  

Jag har fruktansvärt ont i magen.  Att bära på en skrikandes liten mini dag som natt skär i hela en.  Jag går i tusen bitar bara jag ser hennes ansikte.
VARFÖR kan inte den här flickan få lite lugn och ro? Många säger att det är bättre att få det avklarat.  Mm kanske om hon inte hade varit med om allt hon tvingats vara med om.  Hon förtjänar den där sprudlande glädjen som hon har, spexaren som bara älskar när alla skrattar.  Men hennes start i livet gör bara ont i mig.
Det är tur att hon har så många som bryr sig, bland mina nära och kära, och ständigt frågar hur det är, med timmars mellanrum bara, stöd för mig att ventilera den hjärtesorg man känner när man tänker på ALLT min älskade tjej har gått igenom.  Mammas flicka som bara vill bli buren, sitta i knäet, lägga huvudet på axeln och så vaknade jag i morse efter några timmars sömn av att hon låg på mig.

Nej, detta är tortyr för mammahjärtat.  Jag oroar mig för storbarnen, jag hoppas att Elise vattkoppor försvinner lika fort som dom kom.  Jag lider verkligen...
Jag lider med mina barn som ALDRIG får lugn i sinnet för självklart drabbas även dom av Elise, tycker synd om henne, vill hjälpa, blir väckta.... och blir eventuellt också sjuka.

Nu håller jag bara tummarna och hoppas på det bästa! Även detta kommer nå sitt slut.
Tack till alla i mitt liv - ni som faktiskt visar att ni bryr er om Elise, då är det både min familj, vänner och läsare/följare som visar omtanke och kärlek! Det är så himla värmande.  Tusen tack!

Charlotte

Vad är det för bieffekter med vaccinet? Mina barn är vaccinerade och vi har inte märkt några bieffekter alls men det kanske är ngt som visar sig senare? Krya på er❤️

Svar: Ja det var olika slags sjukdomar och särskilda problem bland många MEN jag forskade inte rejält, plus att det var längesen och av den infon jag hittade så räckte det, men jag lusläste inte varenda bieffekt hos olika. Så jag vill verkligen inte uttala mig eller skapa en debatt. Alla reagerar olika på vaccin som allt annat. Jag kände bara att jag tog det säkra före det osäkra, vattkoppor är skitjobbigt en stund men så vanlig och även om det dröjer så går det över. Jag ville inte riskera att Emilia EVENTUELLT kan få jobbiga men pga att hennes kropp inte tålde vaccinet. MEN jag dömer ingen som vaccinerar, alla går på sin egen magkänsla! Just nu kan jag tex sitta och tänka att fasen så skönt det vore om vaccin mot vattkoppor vore standard på BVC - men det är för att jag är mitt i den mest ”kritiska” perioden och om några dygn släpper det. Men tycker ändå att det är bra att vaccinet finns, det finns ju dom som verkligen inte skulle klara sjukdomen. Och återigen vi alla är olika och reagerar olika och jag har full förståelse och respekt för de som väljer vaccinet ändå ❤️
Denize

Caroline

Usch förstår hur tufft det är. Min son fick det till nyår när han var 2 år. Det är sjukt jobbigt men snart ser du ljuset. ❤ ville mest kika in och berätta att min då 15 åriga lillebror också fick vattkoppor samtidigt. Men för honom var det inte alls lika jobbigt, han fick inte lika mycket koppor. Vänta några dagar så ska du se att Elise koppor börjat torka och det blir lättare för henne. ❤ Hoppas det vänder för er vad det gäller sjukdomar. ❤💕

Svar: Tack för en solskenshistoria gällande din lillebror 🙏 men ja, detta är hemskt. Ren plågeri att se sitt barn såsom hon ser ut nu, vill att dygnen bara går så allt tar slut. Hemskt för mammahjärtat och faaasen vad man lider med det dyrbaraste man har 😔❤️
Denize

Hanna Karlsson

Minns så väl när mina barn fick vattkoppor. De fick alla vattkoppor samtidigt och minstingen var bara sisådär tre månader. Det tajmade med att maken jobbade natt så det blev riktigt tuffa dagar och nätter.

Svar: Åh fy! Hoppas det gick över fort för er, med en SÅ liten också 😥 Detta är riktigt hemskt. Mitt hjärta går i tusen bitar. Vill bara att det vänder... det är så tufft att vara ensam om det... och såsom du med flera OCH en bebis. Starkt jobbat! 💕
Denize

Ica

Hej, i Finland har vi något som heter Atarax som helt och hållet tog bort klådan när min son hade vattkoppor. Han led överhuvudtaget inget av dem efter att han fick den medicinen och feber endast ett par dagar. Hoppas lilla söta Elise blir snabbt frisk! Sttyrkekram!

Malin

Förutom potatismjöl som du redan skrivit att du testat så kan vanliga allerigtabletter hjälpa bra mot klådan. Tröttheten som kan vara en biverkning gör ju ingen skada när man har svårt att sova....

Moa

Lilla tjejen 😔 Det verkar som att man är sjuk ca en vecka med vattkoppor så när/om storbarnen får det borde Elise vara frisk. Dock är det ju så extremt smittsamt att om ett syskon blir sjukt så är risken väldigt stor att de andra blir det också 😕

Anonym

Båda våra barn är vaccinerade och har inte heller fått några men, som jag förstått det så är det även med i många länders vaccinationsprogram sedan länge och är väldigt beprövat. Men vill iaf tipsa om att man kan undvika klådan om man tar (tror jag) receptfri allergimedicin vid första utslaget. Min mamma fick det tipset av vår husläkare då jag fick vattkoppor och min bror ännu inte insjuknat. Han fick då blåsor men ingen klåda. Kan vara värt att kolla upp 😊

Charlotte

Nej, såklart det är olika och just vaccination är ett känsligt ämne för många (dock gör alla som dom vill så jag fattar egentligen inte debatten) - i vårt fall hade vi en svårt sjuk bebis så att vaccinera henne och syskonen var givet!
Lider så med er - hoppas d iaf vänder fort! Kram❤️

Susanna Mäkelä

Usch.... låter verkligen jobbigt! Här finns två som ännu inte hafft vattenkoppor, i väntan på det!
Kämpa på, ni fixar det!
Kram från en mamma till 5!❤️

Susanna Mäkelä

Usch.... låter verkligen jobbigt! Här finns två som ännu inte hafft vattenkoppor, i väntan på det!
Kämpa på, ni fixar det!
Kram från en mamma till 5!❤️

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress