(null)

Hoppas att ni alla njuter av er lördagskväll.  Själv saknar jag barnes närvaro ändå om jag för det mesta har sovit.  Jag tror att denna helgen var bra för alla.  Det är ju sällan jag inte har något ansvar överhuvudtaget och det gör ju att jag aldrig kan vila ordentligt.  Trots att storbarnen är stora så är det ändå ett ansvar, få till bra mat, se till så de sover som de ska, oroa sig för tonåringen etc.  Jag ÄLSKAR verkligen mitt liv som mamma, mina barn är det bästa jag har och jag älskar dom så obeskrivligt mycket att det inte ens går att hitta rätt ord.
Men faktum är ju att vi har varit med om det värsta tänkbara det här året och även innan dess.  Jag måste bearbeta det helt och min hjärna går på högvarv.  Jag har kommit en bra bit på vägen även om jag ständigt blir påmind om hur saker var.
Skillnaden nu är att jag är starkare, tuffare och låter inte mig själv och mina åsikter köras över.  Jag säger ifrån och jag ryter till om något fel sker.

Men hur som helst så har storbarnen det bra, har sett lite bilder och jag är så glad för deras skull, om smått avis.
Jag själv gick ut på en långpromenad i höstsolen idag.  Jag gick länge och både samlade och rensade tankarna.  
Tänkte på hur jag lever och att jag måste kapa kontakten med energitjuvar.  Sådana som man ständigt försöker göra bra för men som bara tar, tar, tar och aldrig ger.  Jag får ofta höra att jag är för snäll för mitt eget bästa och det kan stämma.  Jag är trött på att be om ursäkt när det inte är mitt fel, jag är trött på att ta skit när jag inte gjort något, jag är trött på att ställa saker till rätta när jag inte var den som drog isär alla bitar från början.  Jag har fått nog av så mycket.  Nu lever jag MITT liv och tänker inte tassa runt på tå kring andra och göra allt för att hjälpa såna som bara äter upp min energi.

Jag tror att jag kom på rätt mycket som behövs göras i mitt liv under tiden jag promenerade.  Det är ett perfekt sätt att tömma kroppen på frustration och få lite aha-moments!

Att dessutom fota vacker miljö i farten är kul.  Jag tog inte med mig kameran, jag var ute lite längre än tänkt och hade mobilen.  Men jag passar på att fota så mycket som möjligt nu innan träden står nakna för man både hör och ser hur löven faller.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

På allra första bilden hittade jag till och med sommartecken mitt i hösten.  Det var skönt med ett par timmars frisk luft och sedan en varm dusch på det.

Nu ska jag luta mig tillbaka och hitta något roligt att titta på. Bara krypa upp här i soffan och må.
Imorgon kommer alla ljudskapare tillbaka och jag längtar! Men först ska jag vila och sova lite till!

Ha en fortsatt trevlig helg och tack för de fina spåren ni lämnar efter er!
Lena

Hej! Har följt dig länge, sen Emilia var väldigt liten. Läst alla dina inlägg. Känner förstås verkligen med dig i allt hemskt du har varit med om. Det märks att du nu börjar bli redo att börja bearbeta och det behöver du ju verkligen göra för att kunna må bra och gå vidare i livet. Min fråga är, har du tagit kontakt med en psykolog eller hur är din plan? Kram ❤️

Svar: Tack för din omtanke, bearbetningen är under full kontroll :) Barnen fick bearbeta hela våren och min plan är helt fastställd. Som du säkert förstår så skriver jag inte ut ALLT, då somliga vill förvränga mina ord till något negativt. Jag har full förmåga att ta hand om mina barn och vardagen - men att bearbeta det som varit ändå. Tragiskt att jag ska BEHÖVA skriva den meningen så fort det handlar om mina känslor. Känns rätt orättvist. Kram!
Denize

Linda

Vilka fina bilder! 😍
Och vad skönt att du fått ladda batterierna en helg. Det är något vi alla kan behöva ibland.
När jag såg de fina bilderna nedan på de fina barnen så ser jag ju hur stor Emilia blivit! 😁 Helt galet! Tyckte nyss hennes första skoldag i Spanien var, då hon stod där så nervös i hissen. Minns just det klippet så väl!
Håller hon fortfarande på med hästar?
Kram Linda

Lena

Låter bra att du har en plan! Självklart kan man bearbeta jobbiga händelser och ändå fungera alldeles utmärkt som förälder! ❤️

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress