(null)

Jag inser att det ekar tomt här inne.  Som jag skrev på instagram där jag är mer aktiv så bjuder livet på en hel del.  Kommer en tuffare sak att hantera så kommer oftast flera till samtidigt och det känns som allt händer på en gång.  Sen får man lite lugn emellanåt och seglar i medvind men sen kommer livet emellan igen.

För tillfället så är super kid här uppe borta över påsklovet.  Jag brukar känna att helgerna är svåra men detta blir verkligen en lång stund.  Hon missar brorsans födelsedag i år igen, men vi får fira det plus en minipåsk när hon kommit hem igen.  Hon är efterlängtad och saknad redan nu.  Mormor och morfar är nämligen här och hälsar på också, något hon pratat om och sett fram emot men dom hinner umgås sen också.

Jag kommer lägga all fokus jag har på storbarnen och på Elians dag så har han önskat en viss aktivitet och jag tror att det är ett sånt ställe där jag kommer ha roligast av alla.  Med ett upplägg av studsmattor så kommer de gamla gymnastkänslorna klia en del.  Det ska bli skoj!
Och i morgon är det släktkalas med brunch då flera fyller år i rad nu i april, så det blir nog lika som förra året.

(null)

Då jag inte skrivit på ett tag så blir inlägget här blandat.  Lite om allt möjligt.

Något som är tråkigt är andras vilja att älta och leva kvar i det förflutna.  Jag skrev om just detta på insta med.  Jag tycker att det är tragiskt att människor alltid ska gräva upp gammalt skit som jag lämnat bakom mig för länge sen.
Just nu är jag dock så trött på att försvara mig och mitt liv så det tänker jag inte göra nämnvärt.  Jag är inte den som har tid att ödsla kraft eller energi på osanningar som redan motbevisats.
Jag kan säga att jag inte är perfekt, precis som alla andra så begår jag misstag, i yngre år har jag tänkt och gjort saker som jag såklart inte skulle tänka på idag.  Man lär sig av de fel man gör.  Dock är jag medveten om att människor kan spinna vidare på ett ryckte, överdriva, lägga till rent bullshit, döma utan att ha fakta och så ska man alltid ha i åtanke att det finns fler sidor till en historie.  Folk upplever saker olika, beter sig olika, tycker att vissa saker är rätt medan andra tycker det är fel.
Men aldrig ska man tro på allt som skrivs, aldrig ska man döma utan att faktiskt veta, aldrig ska man ta på sig en offerkofta om man inte är helt oskyldig själv.

Jag har fått höra så mycket om mig som inte stämmer.  Det svider att bli anklagad för saker som är så fel, som är så känsligt och som kan få en att känna sig så liten och trampad på.  Det mesta rinner av mig idag - lögner som skapades för åratal sedan.  Det enda som verkligen biter är när det har med mina barn att göra.  Om man bokstavligen lever för tre människor, varit mamma större delen av livet som man minns, kämpat sedan 14/15 års ålder för att vara den bästa mamman och alltid sätta barnen i första hand, så är det faktiskt det enda som kan få mig att brinna.  
Ensam har jag uppfostrat två storbarn och format dom till individer som bär på de värderingar som jag tycker är viktiga.  Ensam har jag ansvarat över allt i alla år.  Sen har jag en tredje med en minst sagt komplicerad historia - men jag kämpar minst lika mycket med henne och där känns det som en never ending story med saker på sidan om.  Jag har försökt sedan dag 1 då jag blev ensamstående igen att göra allt så bra som möjligt.  Kärleken sinsemellan både syskonen och mellan mamma och barn är rätt uppenbar både för utomstående och de som ser/känner oss.  Att vilja deras bästa, att sikta på den bästa framtiden och att dom alltid ska minnas sin barndom med kärlek, trygghet och lycka är viktigast.
Det kan vara svårt emellanåt, att få folk att resonera lika.  Att tänka både kort- och långsiktigt på vad som är bäst för ett barn.  Men det gör inte så  att jag ger upp.  Barnen är ens allt och är även värda allt.

Sen kan folk komma med anklagelser om mig som person både för länge sedan och i nutid.  Där är det mest "struntsamma"-tankar.  Dom som känner mig vet, dom som står bakom mig bryr jag mig om, dom som tror på mig är jag tacksam över - men dom som ältar samma gamla skit tycker jag mest synd om.  Att ta upp samma osanningar gång på gång bara för att gömma sig bakom sina egna felsteg är tragiskt.  Men alla vågar inte stå för sina handlingar.
Så jag låter det vara så.
Jag har så mycket här och nu att lägga fokus på och det är precis vad jag gör.  Jag har ingen lust att än en gång skriva om saker som är sagda.  Jag har ju fått försvara mig en miljon gånger när andra ljuger, lägger sig i utan att känna/veta ett skvatt, sprider extremt onödiga rykten eller värst av allt faktiskt begår saker som är brottsliga - allt för att förstöra.  Människor som inte vet minsta lilla men låtsas sig veta... vid dessa tillfällen har jag brunnit ordentligt.
MEN att leva i det förflutna tänker jag inte göra.  Även om andra vill dra upp onödiga saker så vill inte jag det.  Jag har löst konflikter med dom som vågar prata med mig och inte är så förbannat konflikträdda eller fega av helt okänd anledning.  Jag har alltid försökt rätta mina fel och bett om ursäkt när det varit på sin plats - oavsett om det är människor som inte vill mig väl.  Säger jag t ex saker i stundens hetta som jag kan ångra så spelar det ingen roll vem det är - jag kan inte ha saker på mitt samvete som jag inte står för.

Nu handlar detta om flera.  Det är tankar om fler personer med helt olika roller i mitt liv eller som fanns med i det förflutna.

Medan folk pratar så går jag vidare med mitt liv, min blick på framtiden, alla visioner jag har för mig och barnen.  Jag tänker inte låta skitsnack eller händelser i dåtid komma i vägen för min vilja och ambitioner inför framtiden.  
Jag hoppas för andras skull att även dom slutar älta, att man håller sig till sanningen och faktiskt lever här IDAG.  Inte för hur saker var för 2 år sen eller 5 eller 10.

(null)

För dom som inte följer på instagram så måste jag avsluta med följande.  Lite prinsessbilder, SOM hon älskar detta hårspännet med kronan på.  Hon är så bestämd om kläder och accessoarer nu, lilla bönan ❥

(null)


(null)

Och så har jag ju nämnt mitt extrema intresse för naglar.  Ett tag gick jag o fixade naglarna var 3:e-4:e vecka, sen fick dom vila, sen fick min stylist öva på mig och sen "råkade" jag vinna ett kit på tradera - första gången jag någonsin använde mig av det.

Jag har läst på om alla grunder, kollat på ofantligt många lärorika videos och började sedan testa själv.  Dock köpte jag nya geler från Sverige och även lite glitter och tillbehör.  Så fort jag har mycket fritid eller egentid - som tillfällen som nu då mini är borta och storbarnen donar med sitt så övar jag.

(null)

De nedersta bilderna är gamla, jag hade blandat färger och glitter, övade på ombre teknik eller french fade (många namn för detta) och var nöjd med designen men inte alls naglarna.  De blev tjocka och korta så de filades av.  Men ser detta som en rolig hobby.  Att öva kan jag göra så fort jag har tiden.
Och de övre bilderna är från idag.  Återigen nöjd med färg och design, det glansiga får dom att se ojämna ut men gelén är jag nöjd med.  Jag behöver bara fila till formen lite mer.  Får se hur länge de ser ut såhär innan jag filar ned och skapar en ny design.
Det är i alla fall ett slags utlopp för min kreativa sida.  De är långt ifrån perfekta och jag har sett på andra ställen hur mycket skäll "amatörer" får av nagelteknologer, för att man gör hemma.  Men för mig så kändes det lugnt när jag läst på om måsten och risker.
Sedan vill jag någon dag gå en riktig kurs och extrajobba med detta.  Jag finner saker som jag verkligen tycker är kul och kan man skapa yrken av hobbies så, why not?

Hur som helst så har inlägget blivit rörigt med så mycket blandat, jag ska försöka vara mer aktiv så man slipper inlägg som verkligen är blandade mellan djup och yta och det ena och andra.
Men samtidigt lägger jag ingen press på mig. Jag skriver när jag kan och vill.  Och när det inte går så avvaktar jag helt enkelt.

Hur som helst så får det räcka för idag (ikväll)
Önskar er alla en fortsatt fin helg och påsklov för dom som har det! Tack för tålamodet och till alla trogna som väntar på nya rader.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress