(null)

Hello bloggers!

Jag gav er möjligheten att rösta på instagram efter att ha mottagit oerhört många DM om henne, hur hon gör sina bryn, massa andra komplimanger och allmänt kackel om hur underbar hon är och att många har följt oss sedan hon var liten.  Sedan jag var 14 år och gravid och med på DN’s framsida och på min minst sagt exklusiva sida på playahead. Nej jag skojar såklart men jag hette ju Exclusive där.
Måste dra fram en hårddisk med bilder från den tiden! Gud vad roligt.

(null)
Här är annars ett kollage som jag hittade från ett par år sedan.  Första bilden? Glömde jag att ögonbryn faktiskt var fint? Den trenden följde mig länge i livet.  Men ännu roligare vore just "Exclusive" bilderna då jag bär kläder och annat med det skrivet, mina streck till bryn och idomin på läpparna. Då var man häftig.  Men vi hade å andra sidan inte möjligheten att se på 100-tals youtube videos för att lära sig och dessutom var smink inte så brett som det är idag.  Det är en helt annan grej nu. Huuuur som helst.

Jag tycker ju personligen att Emilia är en naturlig skönhet, hon har perfekta drag, är fin precis som hon är.  Hon fick gåvan att födas med en perfekt hudton, täta ögonbryn och fransar.  Jag ÖNSKAR verkligen att hon kunde se vad jag såg.  Hennes insida avspeglar sig ju också på allt detta och hennes personlighet är en av de häftigaste och finaste jag vet.  (Vi bortser från allt tonårs-relaterat som har fått mig att fatta hur gammal jag är nu.  Saker som jag inte var beredd att hantera i nuläget och var trodde på det om några år. Men men det ändrar inte hennes otroligt fina person hon är)
På något sätt känns det inte som så länge sen jag var i hennes ålder.  Jag blev dock mamma då.  Men tiden innan och även när jag fick min frihet när hon var lite äldre och hon hade hem både hos min faster och mina föräldrar som mer än gärna barnvaktade när jag behövde få vara just en tonåring en natt, eller jobba helger, eller för att dom eller Emilia helt enkelt ville att hon skulle hänga där ett tag.

Jag är glad att jag fick den möjligheten, då jag var ensamstående med ena foten i tonårslivet och andra i vuxenvärlden.
Jag fick festa mycket och lite, umgås med mina vänner, jobba x antal skitjobb på helgerna innan jag tog upp kameran vid 17 och bestämde mig för att följa mina drömmar.  Men jag tog alltid mitt ansvar och skötte Emilia själv när det var vardag.  Många gånger har jag även festat på natten efter läggning av barn och sedan gått upp ändå på morgonen.  Min mammaroll har alltid kommit först oavsett ålder och olika omständigheter - men jag hade ett nätverk som verkligen älskar henne, därav fick jag möjligheten att leva ut min ungdom ändå.  Och snacket om att inte kunna resa, att det förstörs när man skaffar barn? Nja, jag bokade biljetter i 20 års åldern och så bosatte vi ju oss i Spanien i närmare tre år.  En riktigt betydelsefull tid för oss alla.


Som ni alla vet så ser jag på Emilia som mitt livs största hjälte.  Tack vare ödet lever jag idag och det är hennes förtjänst.  Hon kom som ett mirakel när jag hade blivit utsatt för hemska brott i låg ålder och planerade min egen död.  Jag var 13 år då.
Jag tackar varenda högre makt som såg till så det mest oväntade skedde.
Trots fördomar och brist på stöd (förutom min mamma som gav sig när hon insåg att dom inte kunde tvinga mig till abort och jag minns hennes citat i en av tidningarna "jag gjorde inte frivolter men det är ingen som har fått cancer, det är ingen som ska dö, ett barn ska födas" det löd ungefär så men är inte 100% på den exakta ordningen med ord osv i meningen.
Men det var sant! Det ÄR inte optimalt för en så ung tjej att bli mamma.  Jag råder absolut ingen om att göra det för visst var resan tuff, det var absolut en stormig och äventyrlig bergochdalbana.  Men det var optimalt för just mig.  Många förstod inte det då men förstår nu.  Emilia är en högt älskad och väldigt speciell juvel bland släkt, familj och andra närstående.

Hur som helst.  Nu ska Emilia få ta över, hon har gått med på det med glädje.  En har frågat om hon kan visa hur hon sminkar sina bryn så en video på det är diskuterat.
Har ni fler frågor till henne? Något ni vill att hon pratar/skriver om? Ös på så hon kan göra något skoj när hon väl tar sig tiden att vara med och följa era önskemål (det var några få som röstade nej men ja är överlägset.  Jag kommer ha koll på det hon vill skriva, fota eller göra så jag lämnar inte bara ut mina kontouppgifter haha MEN hon kommer gästa och jag tror att många som har följt oss länge kan uppskatta det.
Så sätt igång och klura på vad ni önskar veta om denna fantastiska tjejen, min förstfödda, min del i hela "ung mamma livet", min bästa vän, min underbara, genuint vänliga och omtänksamma äldsta dotter.
Det ska bli spännande 😍

(null)

(null)

(null)

(null)

Allt från nu, till relativt nytt, till gammalt and soooo freakin cute! Älskade barn.

(null)
(null)

Emelie

Hej! Vet ej om jag uppfattade det rätt, men man kunde ställa frågorna här va till Emilia?

Hej Emilia! Har följt din mamma sedan hon var gravid med Elian, så kul att ha fått följa dig och se vilken vacker tjej du har blivit!

1. Efter din tid i Spanien, kan du fortfarande spanska? Isåfall hur mycket?
2. Hade du velat flytta utomlands igen? Om ja, varför? Om nej, varför?
3. Rider du fortfarande?
4. Kan du ibland känna att Denize är mer som din vän än mamma? Alltså har ni mer kompisrelation än mammarelation? (tänker främst med tanke på eran åldersskillnad).
5. Kan du känna att det är synd att det är så pass många år mellan dig och Elise eftersom ni inte ha något gemensamt (som det hade varit ifall det endast hade varit något år mellan er) ?
6. Hur är det att ha en mamma som endast är 14/15 år äldre än dig? Känner du att Denize har större förståelse för dig, än dina kompisars föräldrar som är mycket äldre? Har dina kompisar kommenterat mycket eller frågat dig mycket pga Denize ålder?
7. Hur är det att växa upp utan en pappa? Funderar man mycket på det? (Blev själv gravid som 18 åring och min dotters pappa vill ej ha kontakt, så de har ej träffats sedan hon var bebis).
8. Hur kändes det för dig att ha en vuxen man involverad i erat liv i början? Kändes det väldigt konstigt, jobbigt eller naturligt?

Hoppas du vill svara på mina frågor.
Kram Emelie

Anonym

Vad är det bästa respektive sämsta med din mamma? Hur var det att bo i Spanien? Vad har du för råd att ge till mig som har en liten son men också två större bonusbarn (jag vill ju inte att de ska känna sig mindre älskade eller utanför). Har du något du skulle vilja säga till tonårsmammor?

En som hittade er på youtube när du var 3 år!

Hej Emilia! Har föjt din mamma sen du var typ 3 år. Den första videon jag såg var när din mamma filmade dej när du sa "Hej jag heter Emilia. Och jag går på dagis och jag älskar min mamma". Sen dess har jag följt er.


Jag har lite frågor till dej.

1: Har du vänner kvar sen ni bodde i Spanien?

2: Kan du spanska fortfarande?

3: Fick ni aldrig hem katten Torres?

4: Vad vill du jobba med när du slutar skolan?

Hoppas ni alla 4 mår bra! 😊

Sara

Hej Emilia! 😊 jag har också följt er sedan du var liten!
Tänkte fråga samma som de före mig skrivit så jag fyller på med annat: favoritämne i skolan?har du någon idol/förebild? (Förutom mamma då ☺️)
Favoritmat?
Känns det som att du skulle kunna tänka dig att bo i Spanien som vuxen (som student tex eller permanent)

Veronica

Jag är så nyfiken, vad är inne bland 14åringar nuförtiden? (gah, vad gammal jag låter nu). Men du är ju uppväxt i den mer ”digitala” tiden. En annan har ju gått från uppkoppling av internet, telefon sittandes i väggen och att få titta på bilder hur man kan sminka sig, haha :) Vad skulle du säga är det svåraste med att vara tonåring i dagens samhälle?

Svar: Hahaha kände mig också gammal nu när du skrev om uppkopplingen via hemtelefonen, det var ett jäkla liv mellan mig och min bror när vi skulle dela upp internettid (med en stor dator ståendes mellan våra sovrum) och samtidigt så blev telefonen upptagen. Minns ljudet av uppkopplingen med. Hur som helst så kommer Emilia besvara allt inom kort. Vi har som mål att både filma och så ska hon skriva på onsdag. Man får paxa henne när hon har så mycket kompishäng 😅
Denize

Emma

Tycker Emilia alltid är så fint sminkad! Som makeup-artist skulle det vara så kul att se en sminkvideo eller ett inlägg där hon berättar vad hon använder😊

Svar: Det har vi redan börjat jobba på och planera kring - efter tidigare önskemål med. Hon är fantastiskt duktig och jag tror att hon kommer bli oerhört smickrad av att läsa detta från just en makeup-artist. Youtube here we come 😂❤️ kommer bli kul.
Denize

Sara

Hej fina Emilia! Vet du vad, glöm inte bort dig själv där under all smink, ta vara på din naturliga skönhet 😍 Lite vardagliga frågor, vad äter du till frukost? När går du och lägger dig på vardagar /helger? Vad bestämmer mamma fortfarande som du hade önskat du själv fick bestämma istället? 😉(finns säket massor, men vilket är "jobbigast" Hur är Denize som mamma?

Emmy

Hej Emilia, så roligt att du ska börja gästblogga här. Min fråga till dig är hur det känns att växa upp utan pappa och hur du tänker kring det? Min dotter som är 7 år nu har inte sin pappa i sitt liv alls sä därför jag undrar. Min andra fråga är hur det känns att ha en sån ung mamma som du har, jag är själv ung mamma, fick min dotter när jag va 16 år 🙂

Camilla

Hej Emilia, har du funderat något på vilken linje du ska välja sen när du börjar gymnasiet?

Anonym

Kan du börja blogga och eller börja göra youtubes?

Jennie

Så kul! Har följt er från och till sen Emilia var liten!! Sjukt hur stor hon blivit känner mig så gammal (28) haha. Lite frågor till Vad har du för framtidsdrömmar? Drömyrke? Din favoritserie? Favoritmat? 😊

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress