Hej hallå bloggvärlden!

Gissa vad jag gör? Japp korrekt, jag vabbar.  Igen.  Influensan som sänkte oss alla räckte inte.  Elise åkte på något annat omgående.
Igårkväll fick jag lyfta över henne rätt fort till min säng.  Och på morgonen var hon en prickig korv med feber.  What? Hon har ju haft vattkoppor och höstblåsor.  Varför dök nya prickar upp för varje sekund? Alltså bokstavligen.  Jag fotade en bild tidigt i morse, en timme senare var det dubbelt så mycket osv osv... så fortsatte det.
Orkade inte fundera, ringde vården, fick tid till samma sköterska som hade hand om oss för ett par veckor sen.  Lika underbar, lika pedagogisk, lika fantastisk.

(null)

Har valt bilder där man inte ser hur prickig hon är, för hennes skull.  Värst är tyvärr nacke, rygg, mage och hela blöjområdet.  Fy! Men vilken kämpe hon är! Klådan irriterar henne men hon säger inget.  Dom blir bara upprivna och blodfläckar formas.
Hon fick i alla fall ett par klubbor efteråt för att hon hade varit duktig.  Hon fick till och med äta dom samtidigt.  Dubbel-klubba!

Hur som helst så var det virusprickar.  Något jättevanligt och speciellt i samband med astma.  Det hade jag ingen aning om.  Men nu vet jag.
Så vi börjar om igen då, med förkylningsastma och alla tillhörande mediciner, klådstillande på det, några salvor också och en remiss till en barnläkare så hon får genomgå en ordentlig kontroll och grundlig undersökning av ALLT.  Sköterskan var den som propsade på det och höll med om det jag tyckte, då det är något varje vecka.  Men en dryg läkare behövde i princip övertalas av henne.
Läkaren sa "när jag kom till Sverige för sex år sen så sa dom att barn ska vara sjuka minst 8 ggr per år i hennes ålder, ungefär tio dagar".  Lät hel skumt enligt mig då jag sa att jaha men Elise är sjuk typ 300 dagar.  Jag tror inte att hon förstod ett ord som sades.  Och vet inte riktigt vart hon ville komma med det argumentet då hon sa innan att det krävs en massa skrift och jobb för att fixa en remiss (eh).... Men det ska bli skönt med en riktig barnläkare.  Som dels kan kontrollera hennes medicinering och dosering och även göra lite prover.  Och är det nu normalt att barn i snitt blir sjuka 10 dagar så är det väl självklart bra att Elise, som är sjuk mer eller mindre jämt och därmed hundratals dagar, får rätt vård?

Tänk att det ska vara något HELA tiden.  Hela, hela, hela tiden.  Men idag värmde solen lite och med fågelkvitter i öronen så kändes det som om våren var på ingång.  Skön känsla.  Och om en månad så får hon börja på Elians gamla förskola.  Det längtar jag efter!

Har lite oro över magsjuka nu på samma gång också.  Det har gått på föris och hennes bästis blev dålig igår.  Men peppar peppar så klarade vi oss från förra epidemin, nu under influensan så blev Elian bara dålig i magen och än så länge så är Elise bara förkyld med feber.  Och en prickig korv.
Hur som helst så har hon precis somnat, hostandes, så jag ska väl vila en stund då hon lär vakna snart igen.  Stackars lilla skrutt.  När ska du få lugn och ro? Du är SÅ värd det.
VI är så värda det.  Våren, kom! Gör lite förändring!
Sarah

Stackars liten! Krya på Elise.

Lena

Tipsar om Viruseptin, finns på Apoteket. En spray med bevisat effekt att motverka virus i näsa/hals. Ett spray i munnen bara (smakar gott) på alla över 1 år. På apoteket sa hon att hela personalgruppen använder det pga att det funkar så bra. Tänkte främst för Elise som verkar ha lätt att dra på sig olika virus. Kan vara värt att prova, enligt forskning har det dokumenterad effekt!

Svar: Tack för tipset! En tidigare har också lämnat samma tips så jag sprang snabbt till apoteket den dagen 😉 jag gav henne det i början men nu är detta bara okända prickar alt virusprickar och så är hon ett unikt fall som har hemsk klåda. Hon är inte sjuk-sjuk längre, bara detta helvetet för henne 😰
Men jag kommer fortsätta med den ändå en stund, då den hjälpt barn i Elise ålder och vuxna och andra barn. Känns ju lite för bra dör sant men var villig att testa allt efter hur det senaste halvåret varit. Och fortsätter att vara...
Denize

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress