(null)

(null)

Idag har jag hängt en stund på bästa salongen med min bästa stylist.  Hon gjorde naglarna idag som är rätt uppenbart med tanke på bilderna.
Certifierad manikyrist men börjar med gelé och nagelförlängningar nu så alla kan hålla utkik efter grymma elevpriser.  Jag har som vanligt taggat henne och salongen på min instagram.

Vi satt och babblade om allt mellan himmel och jord, drack kaffe och jag gäspade mycket medan hon öste på glitter i mängder.  Som skrivet på insta, jag är inte den som sticker ut, klär mig basic etc MEN när det kommer till naglar så blir jag tokig.  Jag måste gå all in med massa massa glitter! Älskar det.  Funderar även ofta på att prova mörka naglar men jag hamnar bara på det ljusa nude-spåret med glitter och stenar osv.  Så himla nöjd! Hon har PRECIS börjat med detta så jag är glad.
Sen skämtade hon om hur det kommer vara om ett år, när hon lagt på sig mer erfarenhet och vi kommer skratta åt denna dagen.  Men nej då, jag är nöjd med resultatet.  Hon har talang och jag lägger allt i hennes händer vad det än gäller, hon har min fulla tillit.

Hur som helst, något vi pratade om är mina konstiga dygn.  Jag kan vara såååå trött hela dagen, ska vara i säng senast kl 22 säger jag dag ut och dag in.  Men med sömnsvårigheter OCH en hjärna som bestämmer sig för att plötsligt bli pigg på kvällen så lever jag tokigt.
Igår tex, då gick jag till badrummet för att göra mig klar och gå och lägga mig.  Borstade tänderna och upptäckte att det nog var trångt... nästan stopp i avloppet, i handfatet.
Plötsligt har klockan blivit 1.30 och jag sitter - äcklad minst sagt - och öppnar rören för att bli av med geggan.  En METERLÅNG slemliknande äckelpäckel grej drog jag loss.  Det skvätte lite vatten när jag höll på och öppnade, sedan ramlade lite rester på golvet och hela badrummet luktade avlopp så vad gör jag? Jag fortsätter.  Jag var ju tvungen att storstäda efter mig och göra det kliniskt rent.  Det tog sin tid.

Jag kan andra gånger börja med att vika fram nästkommande dags barnkläder och även mina egna för att undvika extra stress på morgonen.
Men plötsligt har jag börjat sortera bland kläder, viker, slänger i en bortskänkes påse.
Eller så har jag kommit till punkten att smörja in mig som vanlig rutin innan sänggående och plötsligt upptäcker jag att mitt sminkbord med alla produkter är smutsigt.  Kletigt av hudoljans flaskor så ja.  Då står jag där och sprayar och sorterar fint på hyllorna och donar.  Så har klockan tickat iväg till sen natt.

Jag VET ju att jag har en mini-me som vaknar allt mellan 4-6.30.  Förr låg jag i säng i pensionärstid men å andra sidan levde jag då i tvåsamhet med en natt som stördes av snarkningar, rörelse (kan inte somna om det inte är helt mörkt, svalt och knäpptyst) och så hade jag även bebis att ta hand om på natten som vaknade hela tiden.  Vi båda hade svårt att somna om, jag och min bebis.
Lite kontraster ändå.

OBS jag är inte manisk.  Jag får inte mani om
Nätterna och springer runt som ett yrväder.  Jag ser bara saker som måste göras och då hjärnan har slagit om till pigg (säkert övertrött) så gör jag det då.
Disk kan även hanteras.  Städning av utspridda leksaker och så sätter jag igång där och sorterar så det ska bli roligare att leka nästa dag.

(null)

(null)

(null)

Bönan idag när jag skulle fota naglarna under den starkaste lampan.  Hon ÄLSKADE mina naglar.  Hennes sätt att mysa när hon är trött, behöver tröstas eller ska nattas - är ju nagelpill.  Tummen är viktigast.  Så nu hade hon nya långa naglar att gosa med.  Dom var dessutom det första hon lade märke till när jag hämtade henne idag, efter att hon som vanligt kommit springandes och kastat sig upp i min famn "åh fina naglar, åh glitter, åh fint mamma".
Nagelintresset är lika stort hos oss båda.

Som jag skrev på min mer aktiva sociala kanal så har jag insett att jag kan få utlopp för min kreativa sida genom naglar.  Jag funderar starkt på att utbilda mig och testa på det.  Ett jobb på sidan om som jag skulle älska.  Men just nu har jag liite mycket med mina andra jobb.  Och liite för mycket sjukdomar här.
Men det är alltid kul att faktiskt hitta helt nya drömmar som vuxen, att vara utmattad och kanske lite vilsen och velig men komma på att "DETTA! det här skulle jag vilja göra och jag skulle älska det". Jag fyller fasen 30 i år (!).  Åldersnoja kommer och går men jag har ändå väldigt många år kvar av karriär.  Ingenting är väl för sent någonsin egentligen.
Att plugga har stått länge på listan men det var innan boken.  Innan bilder som kunder väntar på.

Hur.som.haver så sitter jag här igen i natten.  Trots en lång dag.  Pigg så det sjunger om det.
Dock ska jag undvika spontana ryck nu när jag väl ska ta mlg mot sängen.

Förresten så sker inte detta nattetid endast.  Just nu har jag panik över allt grus som dras in.  Längtar efter vårstädning på gator/trottoarer.
Så jag dammsuger, sopar, Skakar mattor, plockar. Och på tal om plock så är ju det något som är ett evighetsjobb.  Man plockar och plockar men ändå är ytorna inte tomma, man hinner kanske se ett städat och vackert hem en stund, men den stunden är inte långvarig.

Jag måste alltså göra något åt mitt dygn. eller mina, de är så orättvisa mot min kropp. Jag lever ju aktivt som tusan.  Träning 5-6 ggr i veckan, På språng, långa promenader för hämtning och handling osv osv.  Så jag behöver hitta ett sätt att få hjärnan att fatta att den ska vara trött vid rätt tillfälle. Jag måste även hitta ett sätt att utföra alla dessa "måsten" vid en vettigare tid och inte spontant mitt i natten när jag är ensam, det är tyst och man upptäcker saker som behövs göras.

(null)

(null)

Jag har som rutin att dricka örtte på kvällarna, här i lådan är mina fyra favoriter - sedan har jag ett helt skåp fyllt med flera sorter.  Dom ska vara rogivande men kanske har de motsatt effekt på mig? Haha. Nä.
Hur som helst så tror jag att jag har en enorm inre stress på dagtid.  Så mycket jag behöver göra för att komma i kapp med flera saker i livet.  Jag arbetar mot det.  Huvudet är som en enda röra av tankar och jag har på senaste tiden haft hemsk huvudvärk VARJE dag.  Inte pga vätskebrist iaf men troligtvis sömnbrist.
Men sen somnar barn om kvällen, kroppen kopplar av, kanske är det spänningshuvudvärk också och när jag väl har kopplat av så ser jag alla dessa saker som ska göras i hemmet.  Och eller för min egen del.
Jag vet inte.  Jag spekulerar.  Jag sover i snitt 4 timmar per natt och det är något jag tidigare vant mig vid när Elise vaknade hela nätterna.  Det var standard och jag sov inget på dagen.
Men jag vet hur viktig sömnen är för allt i kropp och knopp så jag bestämmer mig ju jämt för att lägga mig.  Ändå blir det såhär.
Och om några timmar börjar nästa dag men jag känner ingen stress över det.  Jag har inte bråttom i säng.  Jag måste lära kroppen att sova igen.  Det är dags för det.  Jag bör stressa i säng precis som resten av dagen innehåller stress.
Men å andra sidan klarar jag av mina dagar och börjar bocka av saker som jag förut var för splittrad i huvudet för att kunna fokusera på.  Då handlade det om att bearbeta jobbiga saker.  Men jag är rätt över det, jag har begravt mina frågetecken och ilska.

Jag har ju bestämt mig för att tänka mer på mig i år.  Sömnen är viktig så jag får spika upp denna dåliga ovana på min mållista: sluta gör långa och nödvändiga saker på natten.  Hitta tid på dagen/helgen/vad som helst.

Nåja.  Godnatt då.  Ögonen bränner faktiskt och de börjar gå ihop.  Kanske är det bra att skriva så man går och lägger sig? Note to self iaf.
Sofia

Superfina naglar 😍 hur funkar det i Sthlm? Får man ha barnen på förskolan när man inte jobbar (för att fixa naglar, va hos frisören osv). Jag bor i Helsingborg men det är big nono här så har så svårt att hinna med bara frisören då min man jobbar till 17 varje vardag. Tack och lov jobbar jag som sjuksköterska så får ändå inte ha fina fixade naglar 🙈😂

Svar: Hej. Tack! Detta har jag förklarat tidigare men jag gör det igen. Jag har fem+ olika jobb. Jag är egenföretagare och styr mina tider. Jag jobbar med sociala medier som i detta fall innebär att jag jobbar när jag är på salong. När andra går hem kl 17 så fortsätter jag att jobba kväll/natt med både bok, foto, bildbehandling, sociala medier och annars extrajobb på ett ställe med. Jag tar heller ingen lunchrast som andra kan göra och då fixa naglarna eller gå på salong. Jag kan inte heller göra som andra och gå på salong på helger eller kvällar då jag är ensam mamma på heltid och prioriterar att vara med dom, det finns givetvis undantagsfall med barnvakt, dock sker det några ggr per år. Andra föräldrar är två eller har mycket avlastning om dom behöver göra saker på sin fritid, den möjligheten tar inte jag. Det är bara jag, jag är chef över mig själv (bortsett från när jag frilansar och förlaget jag skriver åt) Jag jobbar mer eller mindre hela tiden med olika saker och har möjlighet att göra det vart jag än är. Förutom självklara saker som plåtningar. Detta sticker i mångas ögon men man väljer själv vad man vill göra av sitt liv och jag arbetar med det jag brinner för och givetvis kan det verka komplext för andra som är anställda och jobbar fasta tider. Men jag har jobbat hårt för att ta mig dit jag är idag. Drömmer om att trycka in ytterligare ett jobb nu också som jag nämnde. Jag har en kreativ sida och mina hobbies är mitt arbete. Det gillar jag ☺️
Denize

Moa

Jag får ofta städmani sent på kvällen (tror att det är ungefär som för dig - har supermycket i hjärnan på dagarna och på kvällen när man ska börja slappna av kommer man på det där i hemmet som också behövs göras...), däremot har jag inte sträckt mig till att rensa avlopp mitt i natten 🙈 Nu behöver du inte behöva göra det på ett tag i alla fall 😂

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress