(null)
Timmarna har gått.  När jag skrev sist så kunde jag senare inte minnas vad jag hade skrivit.  Jag var i chock.
Chocken har nu lagt sig lite och känslorna har hunnit i kapp.  På instagram skrev jag om dygnet.  Veckan som har brutit ned min dotter på insidan.  Vid första kontakten med vården i veckan så kändes det okej.  Det var det inte.  Hon hade behövt ytterligare vård mycket tidigare.  Hon hade behövt medicineras mycket tidigare.  Jag har vetat att hon behöver sin medicin vid förkylning direkt.  Jag är nu insatt i hur snabbt det kan gå utför om man inte gör rätt, om man inte ser allvaret snabbt.

Jag har gråtit.  Jag har analyserat, försöka tänka detaljer men det gick för snabbt och det var traumatiskt.
När något handlar om liv eller död, så chockas man så extremt djupt.  När det handlar om ens egna djupt älskade dottter.  Då saknas ord.

Jag hökar över Elise.  Men jag har i åtanke att sköterskor och läkare gjorde sina bedömningar under den långa tiden vi var där.
Elise var slö sen, men hon har varit klar och med längre stunder ändå - även om det har handlat om vila och lugna lekar korta perioder.

Jag orkar inte skriva särskilt bra, så jag hänvisar till mitt sista inlägg på instagram där man lite mer utförligt kan förstå vad som hände.  För jag förstod det knappt själv då.  Jag var chockad, uppe i varv på ett vidrigt sätt, rädd, ensam - men klarade det.  Jag hoppas att det aldrig kommer behöva gå så långt som det nu gjorde, igen.
Men jag är beredd.
Jag räddade livet på min dotter och jag är djupt tacksam för den hjälpen, det tålamodet, det pedagogiska bemötandet vi fick idag gällande vården.

Plötsligt når ordet "gud" mitt liv.  Förr har jag pratat om högre makter.  Men den änglavakt vi hade och de böner jag bad samtidigt som mina instinkter -  samlat men snabbt - fick min dotter att vakna till liv, har fått mer tankar att landa i mitt huvud.  Vet dock inte hur snabbt det gick, tidsperspektiv i ett sådant fall är nog svårt att ha.
Jag gjorde det jag skulle och det hjälpte.
Det var det värsta jag någonsin upplevt men jag gjorde det igen och trots att jag är fylld av rädsla så vet jag att jag kan göra det igen.
Men det får aldrig gå så långt igen.  Jag hoppas att detta var den enda gången i vårt liv som något sådant här skedde.

Tack för fina ord och stöd.  Ni som är lika underbara som vanligt.  Tack till nära och kära som hört av sig men som jag inte svarade snabbt på då all prio låg på Elise tillstånd.  Tack till min mamma som hörde mig gråta och prata och upprepa mig i över en timme på kvällen.  Tack till de finaste jag har som även där lyssnade på tankarna som etsat sig fast i huvudet.  Tack tack tack till allt och alla som visar sin omtanke och stöd efter något som detta.
Ni är underbara för den positiva energi jag fått, komplimanger, pepp, kärlek.
Man må vara ensam.  Men så vet jag var jag har folk.  Återigen.

Jag lyssnar nu på Elise trots att flertals personer på sjukhuset sa att det inte skulle vara nödvändigt nu. Man får lita på de första ordentligt bra bemötandet man fått, en grundlig undersökning, många prover och en dag på sjukhuset som sköttes rätt.
Men mammahjärtat är skärrat, i tusen bitar så jag kopplar av den dagen alla mediciner har gjort sitt och hon är 110% pigg och frisk igen.  Samtidigt som jag alltid kommer bära med mig kunskapen jag tydligen har, att alltid vara beredd på det värsta tänkbara.  Att rädda livet på en människa.

Anonyma pikar vid ett sånt här läge är rent ut sagt vidrigt.  Försvinn gärna från min blogg och kom aldrig tillbaka.
Det har varit den värsta upplevelsen i mitt liv.  Men jag känner mig jäkligt stolt över mig själv.  Jag känner att, jag som mamma, gjorde det absolut bästa för mitt barn.  Jag tog råd av proffs och jag gjorde allt i min makt - och har alltid gjort - för att sätta barnen först.
Mitt liv utöver barnen har inget med detta ämnet att göra, känslokall much?
Kom alltid ihåg att behandla andra som du själv vill bli behandlad.  Elakhet hör inte hemma i ett ämne som detta.  Men jag borstar av mig det.  Jag är inte en sådan som dig.

Jag kommer vila trots att min puls är skyhög, hela kroppen är uppe i varv.  Som jag skrev på insta: jag som brukar sätta ord på allt - kan inte göra det nu.
Men jag tror att när allt har lugnat sig och tiden har gått så kommer jag skriva av mig mer.  Nu är det svammel - ett tidsfördriv när jag sköter min mammaroll på det sätt som känns rätt.
Nu är mycket svart, förskräckligt, ofattbart men ändå så bär jag på den största och mest eviga tacksamheten just nu.  JAG gjorde rätt, Elise fick fenomenal vård och, ta i trä, men REDAN hostar hon inte på samma sätt som tidigare kvällar. Sådär konstant och intensivt.  Hon sover rofyllt, hon andas ljuvligt.
Blessed.

Vilken jäkla familj jag har, trots att jag är en ensamstående mamma.  Vilket band vi har, vilken omtanke, så mycket stöd, kärlek, kramar och torkande av tårar.  Stora barn som får mig att gråta av lycka av hur extremt fina dom är, jag är verkligen oerhört stolt över dom idag.  Som många dagar.  Det bandet vi har märks tydligt hur - utöver det vanliga - det känns vid vissa tillfällen.  Många andra familjer har givetvis otroligt fina band.  Men jisses vad vi har gått och går igenom och så slutar vi där vid kvällar i en kramhög.  Den kärlek jag har för de tre barn under mitt tak, det är ytterligare något som jag aldrig kan sätta ord på.  Det är för mycket.

Återigen instagram har detaljer.  Jag återkommer med mer om detta när man inte är skärrad och traumatiserad över detta på samma sätt... när det lägger sig och jag kan skriva på riktigt.

Återigen, tack.
Alla ni.  Gud, högre makter, änglavakt, ren kunskap och modersinstinkter.  

Nu ska Elise bli bra ♡
Man gör ALLT för sina barn.  ALLT!
Anna

Hur ger man inhalation till någon som har andningsuppehåll? Jag har två barn med mycket astma men de har aldrig slutat andas förutom när de hade rs, fruktansvärd kombination. Men om det nu mot förmodan skulle ske, hur ska man göra? Hur visste du vad du skulle göra? Ingen läkare har sagt till mig att det ens kan ske? Nu blir jag jätteorolig. De måste väl andas in medicinen med riktiga andetag för att den ska verka?? 😩

Svar: Det ska inte ske så länge de börjar medicineras i tid och inget skippas. I Elise fall behöver hon inhalera vid första symtom på förkylning samt en medicin som hon tar varje kväll.
Jag fick använda mig av HLR till sist. Först såg jag på natten att andningen var ansträngd, det blev värre och värre och då stoppade jag masken över henne. Satt och stirrade och gjorde om samma sak varje gång hon började låta konstigt. Sen slutade hon andas och då fick jag helt enkelt ta till med de krafter jag hade att rädda ett liv med HLR som jag ärligt talat inte visste mycket om. Så fort hon ”kom tillbaks” så var det masken och luftrörsvidgande igen. Timmar senare skedde samma sak dock utan förvarning. Där blir minnet suddigt och jag gråter förtvivlat när jag svarar på det här. Vill inte skrämma upp andra, men nu hade Elise flera inflammationer och hennes insida var nedbruten och hon var svag. Tar man allt på fullaste allvar och medicinerar sina astmatiker så finns det tonvis med lindring. Sen finns det skräckhistorier om vad kraftiga astmaanfall kan göra.
Bli inte orolig, du sköter säkerligen medicinering som är ordinerad. Händer det värsta så är det HLR (tills vårdpersonal kan ta över). Man får en människa som är borta att komma tillbaka, fortsätta tills man är säker på att andningen har kommit igång sen tänkte jag bara ”inhalera fort som fan” och rätt eller fel så klarade jag det. Nu skriver jag detta utifrån min egen erfarenhet. Jag jobbar inte inom vård, vill inte ge instruktioner men utgår ifrån vad mina modersinstinkter gjorde. Jag hade vården i luren sen. Skulle något hända och du panikar utan att veta: ring 112! Nu hände det värsta av det värsta oss men har varit ganska saklig och tydlig med hur viktig rätt medicinering är vid minsta droppe snor (ny förkylning) eller vård direkt när skyhög feber tar över och hon tar sig där hon har ont. Då detta inte SKA hända. Jag har ju inte ansvaret varje dag. Nu ska även rör diskuteras då Elise har haft så många öroninflammationer på kort tid. Mycket, mycket, mycket! Men jag har nu vääldigt svårt att hantera minnena från vårt skräckscenario. Läkaren garanterade mig att jag kunde vara lugn, hon har fått rätt hjälp, jag agerade rätt och vet på något sätt vad jag ska göra igen men ringa 112/ få tag i vårdpersonal direkt. Detta visste jag inte då. Jag fick igång andningen bara och höll nog på tills jag såg henne helt ”med” även om jag troligtvis gjorde för länge. Fyfan. Hjärtat brister. Kan inte skriva mer för ögonen suddas av tårar, men du ska inte stressa upp dig. Du har fått ordinationer av en läkare och så fortsätter du så ❤️
Denize

Emma

Dow vilken skrämmande upplevelse du varit med om. Jag kan tänka mig att det kommer påverka dig ett tag framöver. Vill bara berömma dig som är så stark och modig! Även om mycket som sker i akuta situationer går på instinkt är det skönt att du reagerade och inte frös till som är vanligt att man gör när någon blir dålig. Framför allt när det kommer till ens egna barn. Heja dig och jag håller tummarna för att hon mår bättre snart och att ni slipper uppleva något liknande igen. ❤ Kram

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress