(null)
Helgen avslutas på värsta sätt.  Att bli väckt av ett kräkandes barn.  Stackars lilla pojke.
Helgen började även tufft när mormor och morfar skulle åka och som alla vet så bor dom inte nära oss.

Vi fick en månad med kvalitetstid, positiva minnen för både barnen och mig.  Vi har haft det såå mysigt, men avsked är tunga och tårar fälldes överallt.  Det var oerhört känslosamt.  Sömn var svårt, allt blev svårt.  Det blir alltid tomt.

(null)

(null)

Innan jag blev solo och ekorrhjulet skulle komma tillbaka så hann jag ändå med lite trevligheter, restaurangbesök och en väldigt grön margaritakanna som delades på.
Sen var det bara att åka hem, prata och umgås det sista man hann med.  Och förberedde sig för saknad när vi har haft det så himla bra.

Helgen fortsatte med kalas för Elian.  Och den grabben har även en känslig mage.  Blir han stressad så säger magen ifrån.  Och nu var det där avskedet SÅ jobbigt för honom och sedan gå direkt på kalas där det bjöds på massa godsaker och ståhej.
I mitt hoppfulla sinne så önskar jag att det hellre är så, att hans mage blev "ledsen" och så kräktes han på natten (inte för att jag vill att någon ska må dåligt och kräkas men nu är det gjort och han mår som vanligt så hoppas att ni förstår hur jag mena).  
Men bara för att det bara blev en spya så kan man inte utesluta magsjuka.  Det har hänt förr att det bara blivit en enstaka - men så blir andra smittade.  Och jag följer 48-timmars regeln oavsett om det bara var en enda gång.  Vilket väldigt få gör, något som gör mig rasande då det finns dom som verkligen inte klarar en magsjuka.  Oavsett vad så måste man alltid respektera regeln hur lite det var som kom upp eller om det bara hände en gång.
Dom föräldrarna som inte förstår det eller respekterar det irriterar mig som fasen.  För om det är något jag stör mig på så är det JUST det.

Så nu sväljer jag vitpepparkorn i vanlig ordning, skrubbar och tvättar händerna frenetiskt.
Jag ber till högre makter att jag inte blir smittad.  Jag blir omänskligt dålig.  Vissa klarar magsjuka på ett sätt men just det förstör mig.  Det blir intensivt - är inte ens någon mening att lämna badrummet och blir till slut så matt (när man kräkts konstant i minst 12h) att jag mer eller mindre inte har möjligheten att prata, sätta eller ställa mig upp. Det varar så länge och pågår i en så kraftig fart - även när jag inte ens har något att spy upp och sedan är jag helt dränerad efteråt... kan kännas som om jag blivit påkörd av en buss, att andas är tungt och varenda kroppsdel värker.  Nä fy farao! Jag ska INTE åka på det, har inte tid, har inte möjlighet.  Jag vägrar! Haha nä suck... 
Magsjuka är en av mina värsta fobier och det har jag säkert skrivit trehundra gånger just av den anledningen.

Men nu är det bara att vänta och se, längta efter att 48 timmar går... och dom räknar man alltid ned och hålller tummarna efter att varenda timme har gått.  Än så länge har 12 timmar gått!
Puh det har varit SÅ så mycket så lite medvind kan vi väl ha nu.

Jag saknar bara Elise så HIMLA mycket.  Som alltid så är man halv de helgerna hon är borta, man väntar och längtar... och nu ska ta det ta några dagar extra och mammahjärtat blöder.  Men jag får helt enkelt vara osjälvisk om möjligheten nu finns och låta henne slippa det.  Och den lösningen fanns.  Hon ska inte behöva åka på en magsjuka OM hon kan slippa... även om jag vill ha henne hemma som vanliga söndagar.  Ha puss- och kramkalas när hon kommer in.
Men men, det får ske när 48h har gått.  
Så snälla kära - vem jag nu ska be till - låt detta vara en liten mage som var upp och ned, så resten av familjen kan må bra tillsammans med Elian som är sig själv om än lite trött pga natten.


Jaja, jag kikar in lite senare med ett inlägg som jag har velat visa er.
Puss och kram ♡
Tara

Håller med dig - att kräkas är det absolut äckligaste som finns. Även att ta hand om. Hoppas killen slipper göra det mer o att ni andra klarar sig 💕

Lisa

Krya på er! Hade magsjuka i helgen, kräktes en gång så var osäker först. Men ett par dygn senare kräktes även sonen. Så nog var det magsjuka allt :( Han kräktes trots att det gått mer än 48 timmar sen jag kräktes/var på toa. Viktigt med 48-timmars regeln!

Anne

Hoppas du fortsätter skriva om detta.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress