För alla frans- och ögonbryns intresserade (smink med) och lite annat som berör det ytliga, så kommer fortsättningen på min dokumentation och även lite användbar info plus några olika stilar för att förklara mer hur komplext det kan vara med detaljer, att faktiskt få en snygg förlängning och inte bara "få längre fransar".  Jag skriver här även mycket om våra utsidor, hur viktigt vissa saker är och jag skulle hemskt gärna vilja veta hur NI tänker, så lets go!

(null)


Visst ser det mysigt ut, på bilden här nedan? På salongen får man ligga på en ergonomisk kudde, lite fluff, få en filt om man vill osv..
Älskar känslan av att det ska vara mysigt och att jag (iaf) känner mig som hemma. Alltså på riktigt och väldigt mycket hemma!
Om man får sig en snabb powernap....? Kan väl ha hänt. Hehe, så för alla som behöver en anledning att få en tupplur mitt på dagen och vakna fräsch, prova vetja! Nej så kan jag inte skriva, då går folk nuts på att man gör si och så på dagen, haha, sådant undanbedes tack!
Hur som, så drack jag dock en stor kaffe senast så det blev snack och lysssna snack.  Underbart det med!

(null)

Med det senaste om känslor, så tänkte jag bryta av med ett långt och ganska så mycket ytligt inlägg.
Att känna sig fräsch i sitt eget skinn är viktigt för några och mindre viktigt för andra.  Hur viktigt känns det för dig? I en värld med sociala medier, en miljard videos på youtube om "hur" man ska sminka och klä sig även det på instagram och bloggar etc.  Hur pass mycket bryr man sig om vad som är "inne"? Eller att ständigt, varje dag, ha ett perfekt sminkat fejs?
Vissa bryr sig inte alls om det yttre och jag är ett mellanting.  Det första jag gör när jag kommer hem är att byta till mjukiskläder - och helst vill jag jämt ha dom på mig, eller träningskläder som de flesta dagarna består av.
Att t ex sitta och redigera bilder en hel dag skulle jag aldrig göra med vanliga kläder. Why? När jag kan göra det bekvämt? Jag klär mig i jeans och annat basic när jag är på språng.  Men mycket tid hemma eller sittandes, nope jag är inte en av dom som är snyggt klädda hemma och i vanliga fall håller jag mig till min stil och absolut inte vad man "ska" ha.  Mode är kul, att se på andras bilder, men för mig blir mycket obekvämt och då väljer jag det som passar mig.
Skulle vara intressant att höra hur andra tänker, hur ni gör och hur gamla ni är.  Hur pass påverkade blir man egentligen av de bästa kontona på instagram eller en galet inspirerande blogg? Eller någon som ständigt visar upp nyheter i garderoben osv på youtube?

Jag vill gissa att de flesta av er här inne är föräldrar, därför är frågan intressant. Jag vet t ex många mammalediga som ständigt sminkar sig och klär sig fint för att "man inte måste se ut som skit" som nybliven mamma, för att på något motbevisa det gamla om att man inte duschat på dagar, har en tröja med både bebisbajs och spyor och andra mystiska vätskor/fläckar, hår som står åt alla håll, blekt ansikte med tyngre och mörkare påsar/ringar om ögonen än någonsin och ja, ni vet hela den biten.
Men.  Alla tänker olika och jag har mitt tänk.

Men som ni vet så blev fransar viktigt för mig, utan smink ser jag döende ut (i mina ögon).  Så när jag hittade Sara på Salong Casa i januari - som då hette annat - innan hon själv och en annan fantastisk tjej tog över salongen själva, så har det blivit ett nytt och mysigt me-time ställe.
Inte bara är denna fransstylisten lyhörd och förstående men så besitter hon en enorm talang som jag beundrar makalöst.  Hon arbetar med så mjuka och lätta händer, man kan enkelt koppla av eller ha roliga konversationer trots det pilliga jobbet under tiden.

(null)

(null)

Det som började som en enkel resa för att återställa mina fransar så byggdes en vänskap upp och det är jag så tacksam för idag.  Eller enkel resa var ett dumt ordval där i början.  Hon började med vad som kändes som hopplöshet för mig och skapar ren och skär magi.
Hon svarar på alla fyrtioelva meddelanden om dagen, fransrelaterat som inte.  Hon är en genuint underbar människa, som alltid - och då hoppas jag verkligen på alltid - kommer sköta mina fransförlängningar.

Dessa månader som gått, detta halvåret som gått, så har hon gång på gång chockat mig och skapat mina drömfransar.  Jag som aldrig direkt haft några fina sådana - även om dom var bättre när jag var yngre.
Hon har skapat så många stilar och utseenden och därför tänkte jag skriva lite om det för alla intresserade.

På bilderna högst upp är från nu senast, då jag bad om fokus på längd, efter att ha provat en stil tidigare som kallas för "cateye" med längre fransar på utkanten, som smalnar av och ger en intensiv blick.

(null)

Det var häftigt och jag fick direkt komplimanger som vanligt.  Det ger även en effekt av eyeliner (för oss som inte sminkar oss flitigt).

(null)

Bilden är skärmdumpad från en boomerang på insta men jag fick dessvärre problem med ögonen och jag hann inte ta bilder innan många knippen med fransar hade trillat av så därav använder jag hennes egna med mitt VSCO filter på bilderna ovan - samma filter som jag använder till hela mitt flöde i princip.

Det var synd, men även om de yttre fransarna och själva "effekten" försvann, så höll resten efter att mina ögon slutat klibba ihop sig varje morgon (något nytt) och även ständigt forsa av tårar (jag gråter inte men det kunde se ut så).

(null)

(null)

Det var lite tråkigt ändå då hon verkligen gick all in, plockade bort alllt, tvättade rent och gjorde ett nytt set (hon tvättar givetvis alltid) - men jag hade varit lite rädd för tvätt av fransarna... tills jag köpte med mig en franstvätt med borste och hon förklarade exakt hur man gjorde.  Vissa saker ska man ju akta sig för såsom ansiktsprodukter och ögonkräm etc om man har en förlängning.

Med allt klibb, svett, bakterier allmänt så är det såklart viktigt att hålla fransarna rena för bästa hållbarhet av fransarna.
Xlash är fortfarande ett måste för mig, som jag numera använder några ggr i veckan istället för varje kväll.  Men jag samarbetar ju med Xlash och skriver mer om det inom kort.
Hur som helst så är jag noga med att göra rent mina fransar med den mjuka borsten varje kväll.  Jag tänkte tidigare att de inte skulle röras för att de kändes så ömtåliga så jag sköljde lätt.  Men Sara fortsätter att fylla mig med konkret info och fakta.

(null)

Hur som helst, tillbaka till stilar.  Ni som gör fransar vet säkert att det finns en hel del info förutom "jag vill ha långa fransar".

(null)

Denna finns inramad på salongen.  Jag använder oftast C-böj och jag undrade snällt om vi kunde köra på 14mm senast (som min gamla "stylist" satte ihop) MEN hon förklarade att jag på bästa sätt inte kan bära upp det och som längst använder hon 13 på mig, blandat med olika storlekar.  Det blir längd och volym ändå så man ska inte stirra sig blind på siffror.

En gång satte hon även ihop 5-6 tunnare fransar i knippen och då fick jag MÅNGA fransar.  Så tätt! Det blir himla svart och även kallat megavolym (tar lite längre att göra men vill man ha Fransar med stort F så är ju detta verkligen det.

(null)

Mycket häftigt.  Men ganska så festligt också.
Därför valde vi denna gången att köra längd i mitten såsom naturliga fransar är också - och inte lika många fransar i ett knippe.
Jag hade ju bett om fokus på längd och hon jobbar ENBART utefter vad som passar en själv, man kan önska och hon gör det hon kan för ett hållbart resultat och så likt det man själv vill ha.  Men vissa fransar är för sköra, tunna eller få (som mina var dag ett! Tänk vilken jäkla skillnad det har blivit under dessa månader.  Med hjälp av serum och vitaminer så kunde jag säga hej tlll mina starkaste fransar någonsin och att man nu faktiskt kan önska saker, testa nytt och så håller det - Sååå impad på resans gång och taggad på varenda påfyllning för att man bara känner mer och mer wow varje gång)

(null)

Mitt under proceduren så bestämde vi oss även för att forma och färga brynen vilket både är billigt (tips tips inför sommaren!), snabbt, mer hållbart än hemmafärg, ooch så sa vi adjöss till alla babystrån med en smidig mackapär som tog bort allt på några sekunder - inget man kanske orkar stå och fixa med hemma - därav har de bara funnits där, för små för att kämpa med gällande pincett.
Samt strån som växte och hade sig lite överallt tack vare xbrow (återigen är detta ett samarbete som jag kommer skriva mer om sen och visa före- efter lite tydligare).  

Hon formade iaf mina ögonbryn och klippte lite för att följa min naturliga form.
Men nu kan jag gå osminkad och känna mig så himla fräsch.  Jag gillar att sminka brynen men det är absolut inget måste i detta nuet.
Och det är något som kommer fortsättas med inför sommarresor, så himla bra och snyggt.  Tummen upp på denna spontana idé med, då hon även fixade brynen så snabbt direkt efter en smidig påfyllning.
Kolla bara den andra bilden ovan.  Inget smink och jag känner mig verkligen superfin ändå!

(null)

Men VILL jag ha smink så kör jag på det med.  Det kommer ju inte bli så ofta men jag har alltid tyckt att det är kul när jag väl har tiden.
I utlandet kan det ju bli några utekvällar - och nej jag behöver egentligen inte fixa med sånt, men emellanåt är det kul.  Så på dagtid känner jag mig fin utan att ens göra något.  Tack vare lite sol så ser jag inte heller ut som ett vandrade lik utan concealer - som är min mest frekventa produkt efter sminket till mina bryn.  Har både pomade, puderform och mascara plus lite olika pennor.
Pomaden använder jag som i detta fall med en mer instensiv look eller vad man ska säga.  Mascara till fransarna kan jag emellanåt dra på till vardags när brynen har blivit ljusa och bleka.  Men återigen tack vare serum till bryn med så har jag oftast gått utan smink på sistone ändå.

Så att gå osminkad utan bekymmer, känns väldigt skönt.  Man behöver bara följa sina vanliga tvättrutiner och så är jag redo för dagen:

(null)

(null)

Naturligt glow (evt svett haha, har bara färg på läpparna då jag vantrivs i mina väldigt röda läppar). Är väl ingen nyhet att mina selfies är med ljust/nude-färg där direkt.  Men utöver det är jag osminkad.

Sådär ja! Det var ett inlägg om det man ser på ytan, skalet ovanpå mitt röriga inre.
Som sagt så är detta kul för vissa och andra känner väl blö.
Men alla ska få göra och se ut precis som man vill!
Någon annan som är intresserade av fransar och hjälpmedel som Xlash? Jag kommer fortsätta ge er möjligheten till 20% rabatt på hela Xlash.se med "denize20".  Jag tvivlar på att någon kan ångra sig.  Detta är ju en del av vad som gör så att jag kan välja olika fransförlängningar då den är godkänd att använda med det.
 Men när Sara tog bort alla mina fransar för ett nytt set så fick jag även se bild på hur otroligt tjocka och täta mina naturliga fransar blivit och jag vet sååå många som är nöjda med enbart serumet och mascara.
Har ni kikat eller provat någon av produkterna? Berätta gärna om hur ni upplevde det och vilka resultat ni fick i sådana fall, är så nyfiken på om någon klickat hem något antingen tidigare eller efter att jag började skriva och visa och gav er min kod.  Går någon kanske fortfarande och velar? Jag såg resultat snabbt så kanske kan det vara bra produkter att använda i sin kvällsrutin nu inför sommaren, om man vill ha lite bättre kvalle på sina fransar, förlängning eller ej.  Eller sina ögonbryn eller vad som man nu önskas, då det finns många vårdande alternativ på hemsidan.

Aldrig har jag ångrat mitt val av stylist.  Jag kan inte tala för mycket gott om henne.  
Kika gärna på salong_casa på instagram för att se alla deras jobb.  Nyligen startade även en tjej som gör hårförlängning på olika sätt.
Jo just det! Apropå hår...

(null)

För några veckor sedan började det klia i fingrarna igen.  Det kommer oftast lagom till varmare tider.  Min längtan efter ljust hår.  Gick i tankar att göra en avfärgning.  Inte för att uppnå den iskalla blåa tonen jag hade i mitt bloda hår förut (jag har sååå starka varma och röda pigment nu) men bara ljusa upp det, slippa skitfula utväxter i sommar och få det lite solblekt.  Men men men.... mitt hår är i dåligt skick från all blekning sist då håret gick av på mitten på många ställen (surt då jag har färgat fram och tillbaka så många gånger i mitt liv utan problem).
Det var väl tur att omröstningen kunde få mig att tänka efter, för även om jag skulle klippa mig så tvivlar jag på att något tillräckligt skonsamt finns.

Jag vet dessutom att jag skulle ledsna efter sommaren och färga tillbaka då jag i slutändan alltid trivs bäst i det mörka.
Så jag fär stå ut med att färga utväxter framöver och så får jag se i framtiden om håret får bättre kvalite efter en välbehövlig klipptid, att det som gick av kan klippas in snyggt.  Var såå inne på hårförlängning med tanke på hur det ser ut utsläppt.
Men oftast har jag tofs så det prioriterades inte även om det hade varit kul.

Nu får det räcka.  Detta skulle mest handla om fransar och ögonbryn.  På salongens och även Saras konto så kan man kika på allt dom gör.
Min magiker är ju omnämnd på bilden uppe vid "cateye" annars taggar jag henne överallt när hon tålmodigt jobbat på mig.
Hela min "resa" hit finns ju dokumenterat för att visa resultat men alla hennes egna bilder finns på instagram - utöver det jag visade här.  

Så för alla skönhetsintresserade som orkade läsa hela inlägget får gärna svara på mina frågor i inlägget.  
Hur mycket gör ni, är ytan viktig för er i livet? Hur mycket tid lägger ni på det och vad får er att känna er som mest bekväma i ert skinn? Ingenting alls? Bravo! Lite av något? Mycket? Jag är så intresserad av att veta hur andra känner, tycker och tänker.
Kanske behövs inga speciella metoder alls, kanske finns det dom som har en stor sminksamling och garderob med ständigt uppdaterade kläder - eller som klär sig lite som man vill, som jag, med sådant som ibland är flera år gamla.  Jag har jättesvårt att rensa bland kläder även om de är 10 år gamla och aldrig används så kan vissa saker kaaanske komma till nytta någon gång. Man vet ju aldrig!

Tack för mig, fina ni.  Glöm inte att era spår ger mig mer motivation att skriva allsidigt om livet.  Så lite som ett klick på hjärtat, men jag fullkomligt ÄLSKAR att logga in och läsa era schysta rader med era tankar och åsikter.  Så gör gärna det, jag vore sååå tacksam om ni visade at ni faktiskt varit här inne även om jag ser er via siffror.
NI betyder mycket, bloggen drivs på av mina egna tankar men att få känna ert engagemang och visat intresse värmer verkligen!
Saknar ni bloggen när jag blir tyst ibland? Ös på med frågor eller bara markering om att ni faktiskt vill se och läsa mer, både om vardagen, mig själv, mina resor inom mig själv och ja men allt som handlar om mig och mina.
Jag har utkast redo och jag har gamla lovade inlägg, vissa saker tar sin tid men det kommer komma! Jag hoppas att ni hänger med över sommaren och läser om våra äventyr.  Om mina känslor, om barnen, om oj så mycket som komma skall.

Ha en underbar fortsatt söndag!

Moa

Jag är väldigt inredningstokig men påverkas faktiskt inte speciellt mycket av andras bilder, tycker mest att det är roligt att se hur folk inreder 🙂
Jag saknar din blogg mycket när det inte kommer uppdateringar, både i text och bild! 🙂

Svar: Ja men det förstår jag! Man vill ju gärna se på inspiration om man har ett intresse men man håller sig till sin egen stil och så ska det ju vara! Uppdatering kommer, har mycket att berätta nu, det värmer att veta att intresset finns 😊
Denize

Anonym

Hej!jag är 32 år bor i Växjö.
innan jag fick barn så gick jag inte utanför dörren utan smink!nu har jg bara smink när jg ska festa till att lite typ 2 gånger om året eller när det är dop elr nått sånt!förr kan man säga att jag va väldigt populär bland killarna i stan,tyckte Om uppmärksamheten och att veta att dem flesta ville h mig,jag var väldigt svårflörtad!nu skulle dem flest killarna inte känna igen mig faktiskt!ha släppt utseendet helt,men jg skulle verkligen vilja göra ögonbryn och brun utan sol och testa xlash som jag såg du tipsade om,men jag ha jättesvårt att unna mig saker,mina 2 barn en kille på 10 och en flicka på 7,flickan är ju verkligen shopping beroende kläder/pyssel/smink inredning är verkligen en favorit för henne,ja du vet väl själv med flickor😂först barnen sen sambon och till mig själv bli det typ grejor till hemmet som alla får nytt av!ekonomin är inte jättebra heller så jag priotera dem!absolut menar jag inte att du bort priotera din barn,man ser att dem g vårdade kläder å är rena å fin,men sen när du får över unna du dig men jg får jätte dåligt samvete om jg skulle köpa något till bara mig,skulle vilja bli bättre på att unna mig p inte mp dåligt för det sen!stor 👍 upp för all som t hand om/skämmer bort sig mellan varven!!
Tycker det är intressant att följ din blogg h gjort det i mång år sen du väntade elian!du är verkligen jordnära å öppna dig om ditt liv,livet är inte en dans på rosor som mång vill påstå!!
Sen rycker jag att det är lite roligt att du bor i nynäs då min låtsas morfar bodde där,hm gick bort för två årsen,vi tillbringade många somrar där,han bodde på ugglestigen!
Åhh nu blev det ett långt inlägg ganska tråkigt också😏ha inget p göra😃
Ha en bra dag denize p fortsätt kämpa å ta ingen skit från idioter stå på dig å gör det med stil visar dem att inget biter på dig!
Sim vi säger i Småland en bra kvinna reder sig själv👍

Svar: Hej! Åh tack för dina rader. Jag känner fullkomligt igen mig i skulden man känner när man ska unna sig något. Har skrivit om det x antal ggr (antingen här eller på instagram) att jag är proffs på att shoppa. Not. Jag är den jobbigaste människan i världen att gå i affärer med. Jag tar ett plagg. Kollar länge, släpper det, går runt ett tag till, känner att jo men jo jag behöver det där plagget, går tillbaka, klämmer och känner, tar det, går runt igen och efter 2 timmar går jag ut tomhänt eller något till barnen, där kan jag enkelt spendera hur mycket som helst... men nej, det är sällan man unnar sig saker, man kommer i sista hand bakom familj och närstående och allt möjligt. Jag kan gärna ha kläder som inköptes typ 2009, bara de är hela och bekväma 😂 men just detta gör livet enkelt för mig, att känna sig bekväm i sitt eget skinn är olika för alla och i perioder skiter jag fullkomligt i allt men att slippa göra sig i ordning, ändå känna sig fin och dessutom få komplimanger är ju ett plus i kanten. Gällande Xlash så var det ju via min stylist som jag började med det och sen blev det ett samarbete och då älskar jag ju att kunna dela rabatt till andra då jag genuint älskar märket. Sen så förstår jag och respekterar till 100% att alla inte har den ekonomin eller behöver prioritera annat först vilket jag alltid känt. Stor stor skuld så fort jag köpte något till mig, då behövde jag ALLTID köpa lika mycket eller mer till barnen. Och så är det nu, allt jag har vill jag ge till dom, älskar barnkläder så himla mycket t ex men skiter i mina egna, dock tycker jag att om möjligheten finns så ska man unna sig. Det är okej att tänka på sig själv och som sagt så är detta något som dessutom underlättar livet då jag inte har tiden att sminka mig dagligen (vilket jag ändå tycker är KUL) och att kunna vara så pass bekväm är skönt, tvätta av sig och känna att man ändå är nöjd. Då är detta yta och det inre spelar ju bra mycket större roll. Jag är inte helt absurt fåfäng alls - men stylisten har även blivit en vän så vistas man på salongen så känns det som om man träffar en vän, två flugor i en smäll 😂 kul att gå dit och nöjd att lämna när hon trollat fram ett fräscht ansikte då bryn och fransar känns mest ”viktigt” då jag tyvärr inte föddes med turen att ha långa eller fransar med färg och oerhört glesa bryn till skillnad från min bror som fick de långa och mörka fransarna och buskiga brynen (ofta undrat varför, vad ska han med dom till liksom? Haha). Nu blev detta långt tillbaka och man pladdrar bara på. Men ville i grunden säga att jag förstår precis vad du menar, att vara sist på att köpa saker till sig själv. Men ser jag rea eller rabatt så brukar ”skulden” över köpet kännas bättre när det händer. Alla är så olika, men då jag är ensam så går ju i princip all inkomst till barnen, och jag är dessutom sämst på att säga nej (tyvärr) men vissa saker får man unna sig oavsett vad det än gäller, jag är ju sällan iväg själv, det jag gör på fritid är ju ofta sådant som går till barnen, jag har nästan aldrig egentid och barnvakt såsom andra kanske går på bio och äter ute eller gör saker då och då för att vårda en relation så som många gör. Jag är mest hemma, har inte avlastningsmöjligheter som förr, det sker sporadiskt och på senare tid då och då några ggr på året. Alla lever ju så himla olika, lägger pengar på olika saker och för att runda av mitt svammel så får alla göra det som funkar för dom. Mina barn är högt prioriterade som sagt och även som du nämner så är det viktigt att dom har fräscha uppdaterade kläder som då syns och himla mycket mer som dom vill ha/behöver och ibland får man ju pussla lite. Men gällande fransar för min del så är det bara något som blivit något viktigt/roligt och jag skulle kunna avstå men är himla lojal och byggs en vänskap så är det såklart roligt att ses även om det blir på hennes salong ibland då. Men återigen, tusen tack för dina rader och tillbaka får du en bok som upprepar sig något 😅 kram!!
Denize

Wilma

När jag blev mamma för nästan ett år sedan var det till en början rätt lugnt med allt vad gäller kroppshygien. Min dotter låg mest och sov vilket gav mig tid till vad som behövdes. Visst var där skumma fläckar på kläderna lite då och då, man ammar ju hela tiden. Men nu däremot, nu kryper hon runt och drar i ALLT hon inte ska dra i, vilket gör att morgonrutinen har kortats ner till tandborstning, messy bun och en snabb ansiktstvätt. Sådär, döm mig nu ^^

Svar: Hahaha nej då, jag vet precis hur det blir. Det är inte lätt när de växer upp, tiden finns inte och inte heller att man tänker på att bry sig. Jag med mini Elise skulle aldrig ha tid att fokusera på mitt yttre på samma sätt. Inget dömande! Alla är olika och prioriteringarna likaså 😊
Denize

Sanne

Gud så fin fransarna blev :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress